Guvernul francez are în vedere să impună obligativitatea vaccinării COVID la persoane cu vârsta între 24-59 ani

.
. (pixabay.com)
Steve Watson via Summit News
05.07.2021

Guvernul francez are în vedere să facă vaccinul COVID-19 obligatoriu pentru toţi cei cu vârsta cuprinsă între 24 şi 59 de ani, ca răspuns la îngrijorările legate de un „al patrulea val” de infecţii.

După ce premierul Jean Castex a anunţat că va insista pentru vaccinarea obligatorie a lucrătorilor din sănătate, Senatul francez şi-a exprimat dorinţa de a extinde măsura pentru a include şi adulţii tineri şi de vârstă mijlocie.

Organismul a publicat joi un raport al Misiunii Comune de Informare care susţinea vaccinarea obligatorie a tinerilor până la adulţii de vârstă mijlocie, pe motiv că ar putea reduce semnificativ ratele de spitalizare şi decesele.

Raportul a emis un avertisment sever: „Acţionează acum pentru a limita impactul”.

Vaccinările obligatorii sunt propuse pe fondul rămânerii în urmă a Franţei în ceea ce priveşte programul de vaccinare. Franţa are sub 25% dintre persoanele cu vârste cuprinse între 30 şi 49 de ani inoculate şi doar jumătate dintre adulţii cu vârsta cuprinsă între 50 şi 64 ani sunt vaccinaţi.

Guvernul are în vedere, de asemenea, să trimită medicilor liste cu persoane care nu s-au vaccinat, astfel încât să poată fi presaţi să o facă. O altă măsură luată în calcul este anularea posibilităţii celor nevaccinaţi de a face teste COVID pentru a putea călători.

Nu este prima dată când Franţa are în vedere impunerea unor măsuri draconice pentru a forţa cetăţenii să se vaccineze.

În decembrie a fost propus un proiect de lege care ar fi interzis persoanelor nevaccinate să poată utiliza serviciile de bază, cum ar fi transportul public.

Legea propusă impunea ca cetăţenii să aibă dovezi ale unui test COVID negativ sau „tratament preventiv, inclusiv administrarea unui vaccin” pentru a „accesa transportul sau accesul în anumite zone, precum şi anumite activităţi”.

Legislaţia a fost abandonată după o rezistenţă dură.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor