Guvernul doreşte să aplice cu “mai multă flexibilitate” politica de blocare a angajărilor

Epoch Times România
20.04.2012

Executivul se angajează să aplice cu “mai multă flexibilitate” politica de blocare a posturilor din instituţiile publice, dar promite şi “recuperarea integrală a diminuărilor salariale aplicate în 2010” reiese din Programul de convergenţă 2012-2015.

“Reducerea numărului de angajaţi în sectorul public va continua prin politica de înlocuire a unui singur anagajat din 7 care părăsesc sistemul; această politică va fi însă aplicată cu mai multă flexibilitate, pentru a se elimina blocajele determinate de lipsa de personal”, se precizează în documentul aprobat miercuri în şedinţa de guvern.

În acelaşi program de convergenţă se precizează că “politica de cheltuieli promovată pentru anul 2012 are ca principală provocare asigurarea continuităţii ajustărilor, prin menţinerea unor constrângeri bugetare şi prin continuarea reformelor structural”.

În acest scop, Executivul precizează că “în condiţiile menţinerii politicii de înlocuire a unui angajat din 7 care părăsesc sistemul, coroborat cu recuperarea integrală a diminuărilor salariale aplicate în 2010, cheltuielile de personal raportate la PIB sunt programate a avea o uşoară creştere faţă de anul 2011 însă pe termen mediu se reia tendinţa de scădere a acestora”.

De asemenea, “subvenţiile scad la operatorii economici la 0,9% în PIB faţă de 1,2% în PIB în anul 2011, ceea ce arată diminuarea intervenţiei statului în economie şi intensificarea acţiunii regulilor economiei de piaţă”, se mai arată în documentul amintit.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor