Guvernul anunţă că e dispus să acorde ajutor de stat companiei Bosch pentru investiţia de la Cluj

Primul-ministru Emil Boc le-a promis joi reprezentanţilor companiei Bosch primiţi la Palatul Victoria, că Guvernul va sprijini investiţia de la Cluj, inclusiv prin acordarea de ajutor de stat.
Intrevederea fostului premier Emil Boc cu reprezentantii companiei Bosch, Palatul Victoria, 2 febr 2012. (www.gov.ro)
Epoch Times România
02.02.2012

Primul-ministru Emil Boc le-a promis joi reprezentanţilor companiei Bosch primiţi la Palatul Victoria, că Guvernul va sprijini investiţia de la Cluj, inclusiv prin acordarea de ajutor de stat.

“Guvernul are toată deschiderea pentru a sprijini investiţiile care generează locuri de muncă, inclusiv prin acordarea de ajutor de stat în cazul Grupului Bosch. Mă bucur că Bosch îşi va extinde investiţiile din România la Cluj, mai ales în contextul încetării activităţii companiei Nokia. Clujul este o zonă cu forţă de muncă bine calificată, cu o infrastructură dezvoltată”, a declarat Emil Boc, în cadrul întâlnirii, potrivit unui comunicat al Guvernului.

„Reprezentanţii companiei i-au prezentat premierului Emil Boc planurile de extindere a companiei în zona Cluj precum şi planurile pentru pregătirea noii investiţii, în valoare de aproximativ 77 milioane de euro”, informează Executivul.

Compania Bosch va concesiona un spaţiu de 215.000 metri pătraţi în zona Cluj şi estimează că vor fi create peste 300 de noi locuri de muncă.

Delegaţia grupului german a fost condusă de Guenther Gauß, vicepreşedinte executiv al diviziei Automotive Electronics.

Din partea României, la întâlnire au participat Bogdan Drăgoi, secretar de stat în Ministerul Finanţelor Publice, Andreea Paul Vass, consilier de stat al primului-ministru, Ioana Muntean, purtătorul de cuvânt al Guvernului.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor