Guvernul a suplimentat bugetele Ministerului Culturii şi Ministerului Justiţiei

În şedinţa de miercuri a Executivului, s-a stabilit suplimentarea bugetului Ministerului Culturii şi Patrimoniului Naţional pe anul în curs, cu suma de 12.000 de lei.
(photos.com)
Ioana Statescu
14.11.2012

În şedinţa de miercuri a Executivului, s-a stabilit suplimentarea bugetului Ministerului Culturii şi Patrimoniului Naţional pe anul în curs, cu suma de 12.000 de lei. Potrivit purtătorului de cuvânt al Executivului, Andrei Zaharescu, Guvernul a adoptat o hotărâre prin care se alocă suma de 12.000 de lei din Fondul de rezervă al Guvernului către Secretariatul de Stat pentru Culte în vederea reparării unor lăcaşuri.

Andrei Zaharescu a mai precizat că fondurile Ministerului Justiţiei vor fi şi ele suplimentate pentru a asigura reforma sistemului judiciar. Potrivit acestuia, Guvernul a suplimentat creditele bugetare şi de angajament ale Ministerului Justiţiei cu 10.000 de lei, respectiv 30.000 de lei, după ce a tăiat aceste sume de la Ministerul Muncii.

Potrivit reprezentanţilor Executivului, această realocare s-a făcut pentru asigurarea fondurilor necesare în vederea implementării corespunzătoare a proiectului ”Reforma sistemului judiciar”.

Guvernul a aprobat totodată miercuri alocarea unui împrumut de 13 milioane de lei oraşului Sângeorz-Băi, pentru finanţarea infrastructurii de turism balnear, a precizat purtătorul de cuvânt al lui Victor Ponta, în cadrul unui briefing de presă.

Data scadentă a împrumutului este 17 decembrie 2012, iar suma va fi utilizată pentru plata lucrărilor la obiectivul cu finanţare de la Uniunea Europeană ”Dezvoltarea infrastructurii de turism balnear pentru sporirea atractivităţii Regiunii Nord-Vest (Turda - Sângeorz-Băi)”.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor