Guvernul a decis suspendarea taxei auto până la începutul anului 2013

(photos.com)
Epoch Times România
31.01.2012

Guvernul a hotărât, printr-o ordonanţă de urgenţă, suspendarea aplicării prevederilor privind achitarea taxei de poluare pentru autovehiculele înmatriculate în România înainte de anul 2007 până la 1 ianuarie 2013, a anunţat luni ministrul Mediului, Laszlo Borbely.

Ministrul a explicat că, în urma colectării informaţiilor din teritoriu, s-a constatat că modificarea legislaţiei privind taxa auto, decisă anul trecut, influenţează sute de mii de proprietari, fapt ce a determinat Guvernul să suspende aplicarea taxei auto pentru autovehiculele înmatriculate în România înainte de 2007, până la 1 ianuarie 2013.

De asemenea, Guvernul a decis menţinerea în vigoare a reducerii cu 25% a taxei de poluare pentru proprietarii de autovehicule care înmatriculează din data de 13 ianuarie 2012 maşini în România şi returnarea diferenţei de taxă persoanelor care au plătit mai mult în anii trecuţi.

Ministrul Mediului a explicat că persoanele care au plătit mai mult faţă de această reducere medie de taxa auto, îşi pot recupera diferenţa sumei plătite.

El a adăugat că actul normativ adoptat de Guvern reglementează şi situaţia în care proprietarii au achitat deja taxa pentru maşinile înmatriculate în România înainte de 1 ianuarie 2007, cu ocazia primei transcrieri a dreptului de proprietate, conform legii privind taxa auto. Proprietarii de autovehicule aflaţi în această situaţie pot solicita restituirea taxei auto direcţiilor financiare locale, în conformitate cu prevederile Ordonanţei Guvernului nr. 92/2003 privind Codul de procedură fiscală.

Ordonanţa de Urgenţă adoptată de Guvern va intra în vigoare după publicarea în Monitorul Oficial.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor