Grupul socialiştilor din Parlamentul Republicii Moldova cere interzicerea manifestaţiilor unioniste

.
. (VIKTOR DRACHEV / AFP / Getty Images)

Grupul socialiştilor din Parlamentul Republicii Moldova a înregistrat o iniţiativă legislativă care prevede interzicerea manifestaţiilor "ce pun în pericol integritatea teritorială a statului", a declarat Igor Dodon citat de Unimedia.

Dacă propunerea de lege va fi aprobată, mitinguri precum marşul Unirii, care a avut loc săptămâna trecută la Chişinău, vor fi anticonstituţionale.

"Chemăm partidele parlamentare să susţină acest proiect de lege. Cei care se consideră statalişti, iar declarativ acest lucru este stipulat în programele câtorva partide, trebuie să sprijine această iniţiativă”, a declarat Dodon joi.

Deputatul socialist s-a arătat nedumerit că o astfel de lege nu a fost adoptată în timpul celor 8 ani de guvernare comunistă.

Unimedia aminteşte că recent, la 94 de ani de ziua unirii Basarabiei cu România, la Chişinău a avut loc un marş al unirii, în cursul căruia participanţii au pledat pentru unirea Republicii Moldova cu statul român.

Igor Dodon, care se declară statalist, a catalogat această manifestaţie drept "un ritual umilitor şi obraznic".

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Externe