Grup de irakieni prins în Dolj. Refugiaţii se îndreptau spre Germania

Şaisprezece irakieni au fost prinşi în Dolj după ce au trecut Dunărea. Din cercetări a reieşit că aceştia nu intenţionau să rămână în România, ci se îndreptau spre Germania, destinaţie la care aspiră numeroşi refugiaţi.
Câţiva refugiaţi traversează graniţa croato-slovenă în 20 octombrie 2015, în apropiere de Kljuc Brdovecki, Croaţia.
Câţiva refugiaţi traversează graniţa croato-slovenă în 20 octombrie 2015, în apropiere de Kljuc Brdovecki, Croaţia. (Captură Foto)

Poliţia de frontieră a prins un grup de 16 cetăţeni irakieni, printre care şi 6 minori, care au trecut ilegal Dunărea spre localitatea Gighera, din Judeţul Dolj, relatează Hotnews.

Potrivit sursei citate, în data de 04.10.2016, ora 02.30, poliţiştii de frontieră au declanşat o acţiune specifică pe linia combaterii migraţiei ilegale. Cu această ocazie, au fost depistate şi reţinute, în apropierea malului românesc al fluviului Dunărea, în zona localităţii de frontieră Gighera, judeţul Dolj, şaisprezece persoane care nu îşi justificau prezenţa în zonă la acea oră.

În cursul cercetărilor, cei 16 irakieni - opt bărbaţi, două femei şi şase minori, cu vârste cuprinse între 10 şi 42 ani - au declarat că au plecat din ţara de origine cu intenţia de a ajunge în Germania, pe traseul Turcia - Bulgaria, unde au rămas o perioadă de timp. Din Bulgaria, grupul a fost preluat de călăuze care i-au transportat la malul Dunării, traversând fluviul cu două ambarcaţiuni.

Migranţii au mai declarat că au apelat la ajutorul unor călăuze care le-au organizat călătoria, costul fiind de aproximativ 35.000 de euro de familie.

Reamintim în context că recent, ministrul austriac de Externe, Sebastian Kurz a opinat că planul Uniunii Europene privind cotele de refugiaţi nu va fi realizat din cauza faptului că imigranţii nu îşi doresc să ajungă în ţări ca România, Polonia, Ungaria, ci în altele mai puternice şi dezvoltate.

Referindu-se la ţara noastră, Kurz declara: "România a fost forţată să accepte mii de cote (de refugiaţi). Dar doar câteva sute de persoane vor să meargă în România."

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne