Grindeanu: Timmermans, disponibil să trimită experţi pentru transpunerea directivei pentru drepturile şi libertăţile cetăţeneşti

Prim-vicepreşedintele CE şi-a exprimat disponibilitatea de a trimite experţi pentru transpunerea directivei pentru drepturile şi libertăţile cetăţeneşti, a anunţat, la finalul vizitei sale la Bruxelles, premierul Sorin Grindeanu.
Sorin Grindeanu
Sorin Grindeanu (Florin Chirila/Epoch Times)

Premierul Sorin Grindeanu a subliniat importanţa transpunerii în legislaţia românească a directivei europene privind drepturile şi libertăţile cetăţeneşti, context în care a dezvăluit că, în cadrul vizitei sale la Bruxelles, prim-vicepreşedintele Comisiei Europene, Frans Timmermans, şi-a exprimat disponibilitatea de a trimite experţi în România care să ne ofere ajutor în acest sens.

"Pe de o parte, instituţiile statului - DNA, DIICOT şi aşa mai departe - trebuie să fie puternice, să pună în aplicare legea. Nu trebuie să slăbim mecanismele prin care să luptăm împotriva corupţiei. Pe partea cealaltă, avem drepturile şi libertăţile cetăţeneşti. Vreau să vă spun că avem directive de acest tip ale Comisiei Europene, a făcut parte din discuţia pe care am avut-o la Bruxelles referitor la această directivă. Şi-au arătat disponibilitatea cei de la Bruxelles - în speţă domnul Timmermans - dacă avem nevoie, să trimită experţi de la Comisia Europeană, astfel încât transpunerea acestei directive să poată fi făcută cât se poate de clar în legislaţia din ţara noastră", a declarat Grindeanu, citat de Agerpres.

În ceea ce priveşte desemnarea unui nou ministru de Justiţie, premierul a explicat că discuţiile pe această temă vor continua în următoarele zile pe acest subiect, în cadrul coaliţiei, dar şi în mod direct cu eventualii candidaţi.

"Am avut discuţii, o să mai am discuţii în zilele următoare şi, sigur, o să vorbesc, în funcţie de aceste discuţii, în coaliţie, astfel încât propunerea sau propunerile pe care o să le am să fie susţinute. Vorbim de un guvern politic. E una din opţiunile extrem de luate în calcul: a avea un nou ministru la Justiţie care să nu fi făcut parte din politică", a precizat Grindeanu.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne