Predoiu: Să lămurim şi cu pragul valoric la abuzul în serviciu - e neconstituţional. PSD, weekend plăcut!

CCR a declarat de două ori neconstituţionale prevederi privind stabilirea unui prag pentru abuzul în serviciu, a atras atenţia liberalul Cătălin Predoiu.
Catalin Predoiu (Florin Chirila/Epoch Times)
Andrei Pricopie
18.02.2017

Celebra OUG 13 care mutila Codurile penale prevedea dezincriminarea faptelor de abuz în serviciu cu prejudiciu sub 200.000 lei. O astfel de abordare nu respectă însă Legea fundamentală, susţine prim-vicepreşedintele PNL Cătălin Predoiu, care aminteşte de două decizii date de Curtea Constituţională în cazuri similare.

„Să lămurim şi cu pragul valoric la abuzul în serviciu. În anul 2010 am promovat în Parlament proiectul de lege privind "Mica Reformă", devenită Legea 202/2010. În Parlament, subliniez, în Parlament, a fost introdus art.74 indice 1 Cod penal care, printre altele, stabilea un prag de 100.000 de euro pentru prejudiciu, prag sub care nu se mai incrimina fapta, sancţiunea fiind amenda administrativă. Adică, exact ceea ce şi-a propus OUG 13/2017. CCR a declarat neconstituţional articolul introdus în Parlament prin Decizia 573/2011”, a explicat Predoiu.

Potrivit liderului liberal, ulterior, în Guvernarea PSD Ponta, Parlamentul a adoptat o altă lege prin care a repetat dezincriminarea abuzului în serviciu în funcţie de un prag valoric al prejudiciului prin acelaşi art.74 indice 1.

„Firesc, CCR a declarat din nou neconstituţional acest articol prin Decizia 3/2014. Voi reveni în curând cu statistica privind articolele din codurile penale declarate neconstituţionale şi autorii amendamentelor la acestea în Parlament. Ca să vedem cine a stricat de fapt o mică parte din coduri. Teaser: cei care strigă cel mai tare. PSD, weekend plăcut!”, a precizat Predoiu.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor