Grindeanu, sfat pentru viitorul premier: Să nu creadă în prietenia cu Liviu Dragnea

Toată această "nebunie politică" declanşată de liderul PSD Liviu Dragnea ar putea să ducă la pierderea guvernării, a atras atenţia premierul Sorin Grindeanu.
Sorin Grindeanu
Sorin Grindeanu (Florin Chirila/Epoch Times)

PSD nu trebuia să treacă prin asemenea încercare, să-şi dea jos propriul Guvern pentru că aşa vrea un singur om, Liviu Dragnea, a declarat miercuri, în cadrul unei conferinţe de presă, premierul Sorin Grindeanu, în urma moţiunii de cenzură care a trecut în Parlament.

"Românilor le spun că o să-mi fac datoria până la capăt, până când ţara va avea un Guvern funcţional. Aşteptăm până când Parlamentul va aproba noul Guvern, respectând toate procedurile constituţionale şi legale. Aşa cum am spus şi până acum sper ca votul de azi în Parlament să nu fie o mare greşeală iar PSD să numească viitorul premier.

Important este să ieşim din acest blocaj şi să transmitem investitorilor şi cancelariilor din lumea întreaga faptul că România rămâne un mediu stabil şi predictibil. Important este ca românii să simtă cât mai puţin efectele acestei crize politice. PSD nu înseamnă Liviu Dragnea, nu înseamnă nici Sorin Grindeanu. PSD nu trebuia să treacă prin asemenea încercare, să-şi dea jos propriul guvern pentru că aşa vrea un singur om", a precizat Grindeanu.

Şeful Executivului şi-a exprimat speranţa ca România să nu mai ajungă iar în şase luni într-o astfel de situaţie, pentru că nu merită aşa ceva.

"Le mulţumesc tuturor miniştrilor şi le spun aşa cum le-am spus şi până acum, că trebuie să vină la serviciu şi să-şi facă datoria. Până va fi numit un nou Guvern trebuie să ne facem treaba", a punctat Grindeanu, mulţumindu-le, de asemenea, susţinătorilor săi care au votat împotriva moţiunii de cenzură, precum şi lui Victor Ponta.

Premierul susţine că a făcut ceea ce a crezut că este cel mai bine, a ales "calea cea mai grea", să nu accepte "compromisuri", să nu facă "înţelegeri mai mult sau mai puţin oculte" şi nici să nu se roage de nimeni.

"Toată această nebunie politică, între ghilimele, s-ar putea să ducă la pierderea guvernării. Cei care au făcut aceste lucruri vor trebui să răspundă pentru ele dacă acesta va fi scenariu în viitor", a subliniat premierul.

"Erau vreo 5 premieri în Parlament şi vreo 50 de miniştri. În Comitetul Executiv or să afle adevarul. (...) Eu am facut un apel în Palament: dacă tot e aşa de mare încredere, de ce trebuie să fie votul controlat? Au fost vreo patru rânduri de controale până să ajungi la urna de vot. Mă rog, e o tehnică...", a punctat Grindeanu.

Premierul susţine că cel mai uşor pentru el ar fi fost să aleagă o soluţie de compromis şi să accepte propunerile lui Dragnea, însă "nu ar fi fost corect faţă de mine Sorin Grindeanu prim-ministru şi lucru ăsta e mai important decât orice".

"Eu îmi doresc să fie de la PSD următorul premier, dar asta rămâne de văzut. În al doilea rând, mi-aş dori să nu existe agende ascunse şi scopuri ascuse, pentru că eu am avut această senzaţie. De fapt mi s-a şi spus: 'tu chiar nu ştiai că e un guvern de sacrificiu?' Nu. Mi-am făcut treaba, mare parte din miniştri şi-au făcut treaba şi în continuare cred că Liviu Dragnea trebuie să înţeleagă că primul ministru este al României, dat sigur de o majoritate din Parlament, dar este prim-ministrul României, nu este prim-ministrul PSD, sigur PSD face parte din România, dar există o diferenţă", a subliniat Grindeanu.

În final, premierul şi-a exprimat îngrijorarea că succesorul său ar putea sta tot cinci luni în funcţie, după care va apare şi în cazul lui o evaluare care "nu are legătură cu realitatea" şi va fi dat jos. "Cam asta ar fi o agendă ascunsă de care unii dintre colegii mei erau informaţi şi se pare că a fost realizată", a adăugat Grindeanu.

Sorin Grindeanu i-a dat şi un sfat viitorului premier, în cazul în care acesta va fi de la PSD: "să nu creadă în prietenia cu dl Liviu Dragnea".

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne