Grindeanu: "Nu renunţăm la cele două ordonanţe!"

Sute de mii de oameni au ieşit zilele acestea în stradă cerând abrogarea ordonanţelor ce mutilează Codurile Penale. Care este răspunsul premierului Grindeanu? "Nu renunţăm la OUG!"
Sorin Grindeanu
Sorin Grindeanu (Florin Chirila/Epoch Times)

Premierul Sorin Grindeanu a declarat, joi, în cadrul unei conferinţe de presă susţinute împreună cu Liviu Dragnea, că Guvernul nu renunţă la OUG privind modificarea Codurilor Penale.

"Am luat o hotărâre acum 2 zile şi mergem mai departe, justificat", a declarat Grindeanu, citat de Hotnews, răspunzând la o întrebare a presei.

De asemenea, într-o discurs amintind de cel avută de Ceauşescu în balcon, Grideanu a ţinut să anunţe că a cresct salariul minim pe economie.

Întrebat dacă s-a gândit să demisioneze de la conducerea Guvernului, Grindeanu a răspus: "Pentru mine a fost extrem de important să văd ceea ce vor oamenii care m-au propus în această funcţie. Am urmărit, urmăresc toate aceste manifestaţii, sunt foarte mulţi oameni de bună credinţă, sunt alţii, cum au fost grupurile violente".

Când i s-a reamintit că sute de mii de oameni îi cer demisia, Grindeanu a replicat: "Alte milioane bune au votat PSD".

Reamintim că, marţi seara, Guvernul a adoptat, pe şest, cele două ordonanţe mult hulite de societatea civilă şi criticate de instituţiile anticorupţie. Adoptarea a fost făcută pe ascuns, fără ca cele două acte normative să fi fost puse pe ordinea de zi, într-un dispreţ total faţă de opinia celor peste 100.000 de oameni care au ieşit pe stradă duminică trecută pentru a protesta şi faţă de poziţia instituţiilor anticorupţie. La doar câteva ore de la adoptare, ordonanţele au apărut în Monitorul Oficial, ceea ce înseamnă că încep să producă efecte în favoarea corupţilor, atât a celor aflaţi după gratii cât şi a celor cu dosare pe rolul instanţelor sau în curs de instrumentare.

La scurt timp după ce s-a aflat despre adoptarea ordonanţelor, zeci de mii de oameni au ieşit pe străzi, atât în Capitală cât şi în multe alte oraşe ale ţării iar protestele au continuat şi joi, când circa 300.000 de persoane au protestat în întreaga Românie cerând abrogarea ordonanţelor.