Grecia: Poliţia arestează zeci de migranţi în raiduri şi pe aeroporturi

Ciocniri între imigranţi şi poliţie în apropierea graniţei Greciei cu Macedonia de Nord, 6 aprilie 2019
Ciocniri între imigranţi şi poliţie în apropierea graniţei Greciei cu Macedonia de Nord, 6 aprilie 2019 (Getty Images)

Peste 60 de migranţi au fost arestaţi marţi în oraşul Thessaloniki din nordul Greciei după ce au eşuat să prezinte permise necesare pentru reşedinţă în statul UE, potrivit Deutsche Welle.

Migranţii au fost arestaţi ca parte a unei campanii desfăşurate de poliţie după ce au avut loc loc o serie de ciocniri violente în apropierea gării din cel de-al doilea oraş al Greciei.

Detalii ale ciocnirilor au apărut în materiale video difuzate de mass media elenă în care puteau fi văzute cuţite şi bare de fier. Patru persoane au fost rănite în respectivele incidente, una dintre ele suferind răni provocate de arme de foc.

De asemenea, o serie de arestări au fost făcute la două dintre aeroporturile majore ale ţării mediteraneene, în timp ce unele persoane au încercat să folosească documente false pentru a călători în străinătate.

Autorităţile au declarat că au arestat 13 migranţi pe aeroporturile de pe insulele Santorini şi Kos. Arestările au fost efectuate după ce persoanele au prezentat documente false în încercarea de a se îmbarca în avioane către Italia şi Europa Centrală.

Poliţia a confirmat alte 21 de arestări pentru infracţiuni similare în ultima săptămână, pe aeroporturi mai mici din ţară.