Gray: Raportul MCV e un semnal de încurajare pentru România să nu mai vedem haosul politic din 2012

(photos.com)
Epoch Times România
30.01.2013

Purtătorul de cuvânt al Comisiei Europene,Mark Gray,a explicat miercuri la Bruxelles că raportul MCV pentru România este văzut de Comisie ca ”pe un semnal de încurajare ca să nu mai existe haosul politic din ultimul an”,iar acesta poate fi folosit de statul român pentru a vedea ce mai trebuie făcut.

”A fost un an dificil, a fost un an greu, Comisa vede acest raport ca pe un semnal de încurajare ca să nu mai vedem haosul politic din ultimul an, aveţi un nou Guvern, există un Parlament nou, cu un mandat foarte clar şi ambele instituţii, mai ales Guvernul, şi-au luat angajamentul clar, în public, de a combate coruptia, de a asigura statul de drept, respectarea statului de drept şi independenţa sistemului judecătoresc”, a explicat Mark Gray, întrebat fiind dacă raportul MCV are totuşi un ton pozitiv faţă de comentariile din ultima perioadă despre România.

Gray a mai explicat că Comisia Europeană a văzut progresele României din ultima perioadă dar a punctat că ”ar fi vrut ca toate cele zece recomandări să fie respectate”.

”Iată deci că în acest moment li se oferă şansa de a face ceva, noi am prezentat factual ce s-a făcut şi ce nu s-a făcut, s-au făcut progrese, dar desigur noi am fi vrut ca toate cele zece recomandări să fie respectate, puse în aplicare, fără să apară discuţiile legate de independenţa sistemul judiciar de exemplu. Încă nu s-a întâmplat asta, sperăm însă să se întâmple repede”, a completat el.

Mai mult, purtătorul de cuvând al Comisiei Europene, Mark Gray, a mai susţinut că ”acest raport poate fi folosit de autorităţile române pentru că le oferă orientare foarte clară pentru ce mai trebui făcut şi sperăm că 2013 va duce la un mediu politic mai stabil şi respectarea recomandărilor”.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor