Gorghiu, după ce CCR a salvat Institutul condus de Iliescu: Nu-i bai, vom depune o nouă lege de desfiinţare

Alina Gorghiu
Alina Gorghiu (Eugen Horoiu/Epoch Times)

Senatoarea PNL Alina Gorghiu le-a transmis, miercuri, social-democraţilor, că liberalii vor depune o propunere legislativă de desfiinţare a Institutului Revoluţiei Române din Decembrie 1989, condus de Ion Iliescu, după ce Curtea Constituţională a decis în favoarea fostului preşedinte.

“Anunţ pentru PSD: nu-i bai, că vă ajută majoritatea de la CCR! Eu şi colegii din PNL vom depune o propunere legislativă de desfiinţare a acestui Institut al lui Iliescu, care ţine umbră deasă pe evenimentele Revoluţiei din ‘89”, a precizat Gorghiu, pe pagina sa de Facebook.

Remarcile senatoarei vin în contextul în care, miercuri, Curtea Constituţională a admis obiecţia de neconstituţionalitate depusă de PSD contra proiectului de lege privind desfiinţarea Institutului Revoluţiei Române din Decembrie 1989, condus de nimeni altul decât Ion Iliescu, fost preşedinte judecat pentru crime împotriva umanităţii în dosarul Revoluţiei.

Reamintim că Senatul a dat undă verde, pe 1 februarie, desfiinţării Institutului Revoluţiei Române din Decembrie 1989, decizie luată cu 80 de voturi “pentru” şi 54 “împotrivă”.

În decembrie 2019, Guvernul a adoptat o ordonanţă de urgenţă privind desfiinţarea Institutului Revoluţiei Române, după care a urmat un ping-pong legislativ - în care au fost implicaţi Parlamentul, Palatul Cotroceni şi Curtea Constituţională - ce s-a finalizat cu decizia luată, în mod definitiv, de Senat. Detalii aici.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne