Google închide temporar toate birourile din China

(Getty Images)

Google Alphabet Inc a declarat miercuri că îşi închide temporar toate birourile din China, din cauza izbucnirii epidemiei cu virus Wuhan în provincia Hubei.

Suspendarea activităţii include toate birourile din China continentală, dar şi din Hong Kong şi Taiwan.

Birourile Google din China continentală, unde serviciile companiei nu sunt disponibile, se concentrează pe vânzări şi inginerie pentru activitatea sa de publicitate.

Virusul Wuhan a ucis peste 130 de oameni în China şi a declanşat alarma pe tot globul.

În ultimele zile, China a ordonat prelungirea vacanţei de Anul Nou a lucrătorilor din complexe industriale masive, punând restricţii de călătorie angajaţilor şi avertizând cu privire la un impact financiar cauzat de încetinirea activităţii.

Impactul epidemiei cu virus Wuhan asupra economiei chineze deja lovite de o criză a datoriei, un sistem de bănci din umbră şi corupţie endemică la toate nivelurile guvernamentale ar putea fi majoră, afectând în cascadă economii precum cea a Germaniei şi Franţei.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe