Virusul Wuhan: Chinezii cad ca muştele şi în alte provincii. Fabricile Foxconn, Samsung se închid temporar
focus
alte articole
Marţi, după ce numărul cazurilor de îmbolnăvire raportate de guvernul oficial s-a dublat peste noapte, China a fost forţată să închidă oraşe şi fabrici pentru următoarele câteva săptămâni. Focarul coronavirusului va afecta probabil datele economice din primul trimestru, a raportat Financial Times.
Surse Epoch Times au investigat fotografii postate pe social media, care înfăţişează oameni căzuţi în magazine, mall-uri şi gări. Deşi certificarea acestora nu este 100%, ele au fost verificate de oameni familiari cu zonele în care au fost fotografiate şi care cred că circumstanţele sunt reale.
China a dispus ca mai multe hub-uri de producţie şi alte centre industriale să rămână închise pentru una sau două săptămâni.
Unul dintre aceste centre industriale este Suzhou, un oraş din vestul Shanghaiului, unde, conform ordinelor guvernamentale, milioanele de muncitori nu se vor mai întoarce la lucru cel puţin o săptămână. Regiunea industrială găzduieşte cele mai mari fabrici din lume, inclusiv contractorii iphone Foxconn, Johnson & Johnson şi Samsung Electronics.
Focarul de virus se răspândeşte şi survine pe fondul celei mai mari încetiniri a economiei din ultimii 30 de ani.
O problemă mult mai mare în China este închiderea principalelor sectoare ale economiei sale, iar impactul va fi curând resimţit la nivel global. China este motorul de creştere pentru multe economii ale lumii, acesta fiind un şoc care ar putea arunca Occidentul într-o recesiune prelungită.
Săptămâna trecută, preşedintele Forumului Economic Mondial (WEF), Borge Brende, a avertizat că lumea se „confruntă cu o încetinire sincronizată a economiei globale. De asemenea, ne confruntăm cu o situaţie în care muniţia pe care o avem împotriva unei eventuale recesiuni globale este mai limitată."
Brende a sugerat că economia globală ar putea intra într-o perioadă de vulnerabilitate în care şocurile externe ar putea declanşa o recesiune globală. Oprirea marilor huburi industriale din China şi prăbuşirea consumului pe piaţa internă a Chinei, pe fondul unei crize a datoriei Chinei, ar putea genera un şoc care va afecta în scurt timp economia globală.