Globalistul Macron vrea să elimine naţionalismul european

Preşedintele francez Emmanuel Macron
Preşedintele francez Emmanuel Macron (Patrick Kovarik/AFP/Getty Images)

Preşedintele francez Emmanuel Macron şi-a expus viziunea pentru o “suveranitate europeană”, în care Bruxelles-ul să aibă o autonomie comparabilă cu cea a Chinei şi Statelor Unite.

Macron susţine că dacă blocul european este determinat să impună un superstat UE progresist pe continent, ar duce la înfrângerea conservatorilor “extremişti” care favorizează suveranitatea naţională în cadrul alegerilor de anul viitor din Parlamentul European.

Macron a făcut comentariile luni la conferinţa anuală a ambasadorilor francezi, promiţând de asemenea că va “dubla eforturile” împotriva partidelor conservatoare patriotice în faţa unei lumi unde “naţionalismul a reînviat”.

Preşedintele francez i-a menţionat pe ministrul italian de Interne, Matteo Salvini şi premierul ungar Viktor Orban în discursul său, etichetându-l pe cel din urmă ca fiind ipocrit, pentru că primeşte fonduri UE în timp ce “susţine discursuri mari despre creştinism”, discursuri pe care Macron le consideră “anti-europene”.

În cadrul unei întâlniri care a avut loc marţi la Milano, Salvini şi Orban, uniţi datorită politicilor de anti-imigraţie şi criticilor nemiloase la adresa UE, au cerut crearea unei alianţe anti-imigraţie pan-Europeană care va urmări să prevină imigraţia spre Europa dinspre regiunile lovite de sărăcie şi războaie din Africa şi Orientul Mijlociu, potrivit Deutsche Welle.

Criticându-i pe cei doi lideri pentru poziţia lor potrivit căreia imigraţia în masă din cele mai sărace şi mai violente naţiuni ale lumii reprezintă o ameninţare pentru siguranţa Europei, Macron a susţinut că existenţa continentului se bazează pe acceptarea de către UE a ONG-urilor, a mass mediei mainstream, a organizatorilor de campanii si a drepturilor omului.

“Securitatea noastră depinde de confirmarea valorilor noastre, a drepturilor umane care se află la baza nu doar a Consiliului Europei, ci şi a Uniunii Europene. Depinde şi de apărarea celor care le reprezintă în fiecare zi – mă gândesc la organizaţii nonguvernamentale, intelectuali, artişti, activişti, jurnalişti”, a mai declarat preşedintele francez.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe