Gimnastică: Sandra Izbaşa - "Pentru Jocurile Olimpice, trebuie să dăm tot ce este mai bun"

Gimnasta Sandra Izbaşa, medaliată cu aur de două ori la CE din Belgia, a declarat luni că la Jocurile Olimpice de vară de la Londra, trebuie să facă cele mai bune exerciţii pentru a obţine noi medalii.
Sandra Raluca Izbasa (JOHANNES EISELE / AFP / Getty Images)
Epoch Times România
14.05.2012

Gimnasta Sandra Izbaşa, medaliată cu aur de două ori la CE din Belgia, a declarat luni că la Jocurile Olimpice de vară de la Londra, trebuie să facă cele mai bune exerciţii pentru a obţine noi medalii.

 

"Pentru JO trebuie să dăm tot ce este mai bun. Apoi, trebuie să ne gândim că Jocurile Olimpice nu se aseamănă cu o competiţie precum Campionatele Europene din Belgia", a spus Sandra Izbaşa, la sosirea pe Aeroportul internaţional Henri Coandă.

În continuare, ea a precizat: "Sigur că au fost emoţii, dar au fost emoţii constructive. Cine ştie să îşi stăpânească emoţiile reuşeşte să şi câştige. Sperăm să fie bine la Londra".

Despre viitoarea confruntare de la Olimpiada londoneză, Sandra Izbaşa a mai menţionat: "Rusia se va antrena, pentru revanşă, asta ne va motiva şi ne dorim să fim cât mai sus. Bătălie o să fie între toate echipele, nu numai între SUA şi România".

Întrebată dacă sunt pregătite noi elemente pentru JO din Anglia, Sandra a răspuns: "Nu există elemente surpriză pentru JO. Sunt deja cele executate. Ele trebuie doar integrate în exerciţiile noastre. Asta este valabil şi pentru mine, dar şi pentru colegele mele. Ne dorim, din tot sufletul să iasă cât mai bine. O să ne fie destul de greu. Dar, ne antrenăm pentru noi performanţe".

Întrebată care sunt echipele cu cele mai mari şanse la medaliile olimpice de la Londra, la gimnastică feminin, Sandra Izbaşa a răspuns: "Toţi ochii sunt acum pe România, dar şi pe gimnastele din China, Rusia şi Statele Unite ale Americii. Sunt foarte încrezătoare, atât eu, cât şi colegele mele".

Delegaţia României, care a participat la Campionatele Europene de gimnastică din Belgia, s-a întors luni la Bucureşti. Ţara noastră a cucerit aici 4 medalii de aur şi 2 de argint.

Medaliile de aur au fost cucerite la echipe (Cătălina Ponor, Larisa Iordache, Sandra Izbaşa, Diana Bulimar şi Raluca Haidu) de Sandra Izbaşa (sărituri), Cătălina Ponor (bârnă) şi Larisa Iordache (sol).

Medaliile de argint au fost obţinute de Larisa Iordache, la bârnă, şi Cătălina Ponor, la sol.

 

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor