Gimnastică-Euro-2012: Final în triumf pentru România - Iordache, aur, Ponor, argint la sol

Larisa Iordache, medalie de aur, Cătălina Ponor, argint, în ultima finală, cea de la sol, astfel că România a încheiat în triumf actuala ediţie a Campionatelor europene de gimnastică feminină de la Bruxelles, marcând o revenire fără egal în istoria gimnasticii continentale.
Larisa Andreea Iordache evoluând la sol la Campionatele europene de gimnastică feminină de la Bruxelles, 13 mai 2012. (JOHN THYS / AFP / GettyImages)
Epoch Times România
13.05.2012

Larisa Iordache, medalie de aur, Cătălina Ponor, argint, în ultima finală, cea de la sol, astfel că România a încheiat în triumf actuala ediţie a Campionatelor europene de gimnastică feminină de la Bruxelles, marcând o revenire fără egal în istoria gimnasticii continentale. În fapt, această ordine pe podiumul ultimului aparat a fost o inversare de roluri după proba precedentă, de la bârnă, când Ponor a primit aurul, iar Iordache, argintul, într-o zi, duminică, deschisă de titlul continental reuşit la sărituri de o altă româncă, Sandra Izbaşa.

În finala pe aparate, conducerea a luat-o din al doilea exerciţiu prezentat de Cătălina Ponor, cu 14,633 puncte, şi cea mai bună notă de plecare, 6,0, până la... a şasea concurentă programată la sol, Larisa Iordache, care a acumulat dificultăţile, ajungând la 6,4 notă de plecare şi la o notă totală de 15,266, cea mai bună realizată în faţa exigentelor arbitre de la sol în toate cele 4 zile de concurs. Cu 4 diagonale acrobatice de cea mai mare dificultate şi exerciţii gimnice executate perfect, între care şi o cvadruplă piruetă, Larisa Iordache are un integral la sol de cea mai înaltă clasă.

Aşadar, Larisa Iordache, aur cu 15,266, Cătălina Ponor, argint cu 14,633, bronzul revenind, ca şi la bârnă, interesantă coincidenţă, britanicei Hannah Whelan, cu 14,533.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor