Gimnastică - CE2012: Echipa României, la ultimul examen înaintea JO 2012

Gimnasta română Sandra Raluca Izbaşa. (JOHANNES EISELE / AFP / Getty Images)
Epoch Times România
08.05.2012

Echipa feminină de gimnastică a României îşi testează potenţialul înaintea Olimpiadei de la Londra cu prilejul ediţiei 2012 a Campionatelor Europene de senioare şi junioare, găzduite de Bruxelles între 9 şi 13 mai.

Antrenorii Octavian Bellu şi Mariana Bitang au deplasat în Belgia un lot de 5 sportive, alcătuit din Sandra Izbaşa, Cătălina Ponor, Larisa Iordache, Diana Bulimar şi Raluca Oana Haidu. Au rămas acasă Diana Chelaru şi Amelia Racea, două sportive care pot intra însă oricând în cărţile pentru Londra.

Fetele noastre intră joi în concursul de calificări, România fiind repartizată în prima subdiviziune, alături de Italia, Danemarca, Austria, Rusia, Polonia şi Croaţia.

Sâmbătă are loc finala pe echipe, la care participă primele 8 clasate în concursul de calificare. Duminică sunt programate finalele pe aparate la senioare, în intervalul 15,00-16,00.

În competiţia junioarelor, echipa României este compusă din Andreea Munteanu, Cristina Tudorache, Alina Stănilă, Miriam Aribăşoiu şi Silvia Zârzu. Antrenorii lotului sunt Cristian Moldovan, Lăcrămioara Moldovan şi Gheorghe Orban.

Calificările sunt programate miercuri, iar echipa României face parte din prima subdiviziune. La sfârşitul zilei se vor cunoaşte ierarhia generală şi podiumul pe echipe la junioare. Vineri este programat concursul la individual compus, la care se califică cele mai bune 24 gimnaste din calificări, iar duminică se dispută finalele pe aparate (10,30-13,30).

La CE 2011, de la Berlin, România cucerea la gimnastică feminină 2 medalii de aur prin Raluca Izbaşa la sol şi sărituri, un argint prin Diana Chelaru la sol şi un bronz la individual compus prin Amelia Racea.

La ediţia a 29-a a Campionatelor Europene de gimnastică artistică pentru junioare şi senioare şi-au anunţat participarea 252 gimnaste (138 senioare şi 114 junioare), din 36 de ţări (34 la senioare, 29 la junioare).

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor