Gimnastică: Echipele României, Larisa Iordache şi Ştefania Stănilă au dominat bilaterala România-Franţa

Epoch Times România
23.04.2012

Disputată în oraşul Cholet, întâlnirea bilaterală de gimnastică artistică dintre sportivele românce şi cele franceze a fost dominată total de reprezentantele ţării noastre, care au câştigat pe echipe, clar, atât la senioare, cât şi la junioare, precum şi la individual compus, prin Larisa Iordache şi, respectiv, Ştefania Stănilă.

În formaţia care se prefigurează pentru Jocurile Olimpice de la Londra, cu Sandra Izbaşa, Cătălina Ponor, Diana Chelaru, Amelia Racea, Diana Bulimar, Larisa Iordache şi Raluca Haidu, echipa de senioare a reuşit un total remarcabil, de 175,200 puncte, cu aproape 10 puncte mai bine decât Franţa, condusă de Anne Kuhm, care a totalizat 165,550 puncte.

La individual compus, prima s-a situat Larisa Iordache, lideră la sărituri şi sol, cu o medie de peste 15 puncte pe aparat şi un total de 60,150 puncte, urmată de Sandra Izbaşa, la primul ei concurs integral după accidentare, cu 56,600, locul 3 fiind ocupat de reprezentanta gazdelor, cu 56,350 puncte. Fără prestaţie la sol, Cătălina Ponor şi-a demonstrat înalta valoare la bârnă, cu cea mai bună notă din concurs - 15,550 puncte.

La junioare, concursul, care a beneficiat de o sală arhiplină, a fost câştigat convingător de România (Diana Teodoru, Ştefania Stănilă, Andreea Munteanu, Miriam Aribăşoiu, Paula Tudorache, Silvia Zarzu), cu 162,550 puncte, faţă de cele 159,650 puncte realizate de Franţa.

Individualul compus a revenit la junioare Ştefaniei Stănilă, cu 54,100 puncte, urmată de Louise Vanhille - 53,650 puncte şi de Clara Chambelant - 53,250 puncte.

La finalul întrecerii, Mircea Apolzan, secretar general al forului nostru de specialitate, a declarat: "A fost o verificare foarte utilă pentru toate cele patru formaţii aflate în concurs. Într-o atmosferă extraordinară, pe fondul unei organizări impecabile, gimnastele şi-au putut pune în valoare pregătirea. Să nu uităm că, pâna la Campionatele Europene de la Bruxelles (8-13 mai), primul moment al adevărului pe drumul spre Londra 2012, a mai rămas puţin timp..."

x

În timp ce gimnastele noastre concurau în Franţa, la Lindhof, lângă Zurich, s-a desfăşurat triunghiularul feminin Elveţia-Marea Britanie-Rusia, în care s-au înregistrat note comparabile ca valoare cu cele de la Cholet. Astfel, întrecerea pe echipe a revenit, previzibil, Rusiei (Alia Mustafina, Anna Dementieva, Anastasia Grişina, Viktoria Komova, Maria Paseka şi Anastasia Sidoriva), cu 161,550 puncte, urmată de Elveţia (Caterina Barloggio, Jessica Diacci, Sarina Gerber, Sara Metzger, Nadia Mülhauser şi Giulia Steingruber) şi tânăra formaţie a Marii Britanii (Nicole Hibbert, Jocelyn Hunt, Charlotte Lindsley, Laura Mitchell, Niamh Rippin şi Kelly Simm), ambele cu 160,00 puncte. Primul loc la individual compus a fost ocupat de rusoaica Alia Mustafina - 58,95 puncte.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor