Gimnastică artistică: Larisa Iordache va participa la AT&T American Cup

Larisa Andrea Iordache.
Larisa Andrea Iordache. (JOHN THYS / AFP / Getty Images)
Epoch Times România
10.01.2014

Sportiva română Larisa Iordache va participa la ediţia 2014 a concursului de gimnastică artistică AT&T American Cup, care va avea loc pe 1 martie, la Greensboro (Carolina de Nord), potrivit site-ului Federaţiei americane de specialitate.

Invitaţiile au fost trimise pe baza performanţelor înregistrate la Campionatele Mondiale din 2013, unde Iordache a cucerit medalia de bronz la sol.

Competiţia a devenit în 2011 etapă pentru individual compus în Cupa Mondială organizată de Federaţia Internaţională de Gimnastică.

"Este o participare incredibil de puternică, atât la masculin, cât şi la feminin", a declarat Steve Penny, preşedintele USA Gymnastics. "Şapte băieţi şi toate cele 8 fete au încheiat în primele 12 locuri la individual compus la Mondialele 2013. AT&T American Cup va marca debutul drumului către Jocurile Olimpice de vară de la Rio de Janeiro, din 2016", a mai spus Penny.

La masculin vor concura Andrei Lihoviţki (Belarus), Sergio Sasaki Junior (Brazilia), Fabian Hambuechen (Germania), Daniel Purvis, Max Whitlock (ambii din Marea Britanie), Shogo Nonomura (Japonia), Fabian Gonzalez (Spania), Sam Mikulak, John Orozco (ambii din SUA).

La feminin vor participa Victoria Moors (Canada), Carlotta Ferlito, Vanessa Ferrari (ambele din Italia), Larisa Andrea Iordache (România), Roxana Popa Nedelcu (Spania), Giulia Steingruber (Elveţia), Simone Biles şi Kyla Ross (ambele SUA).

Larisa Iordache a participat şi la ediţia din 2012 a competiţiei, la care s-a clasat pe locul 3. Doar doi români au reuşit să se impună la American Cup, Nadia Comăneci în 1976 şi Marius Tobă în 1988.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor