Gigi Becali, pândit din nou de spectrul puşcăriei

Parlamentul României, În imagine Gigi Becali (Epoch Times România)
Loredana Diacu
13.04.2015

Abia ieşit de după gratii, Gigi Becali riscă să se întoarcă din nou la închisoare. Potrivit stiripesurse.ro, procurorii au scos de la sertar un alt dosar în care este implicat latifundiarul, respectiv dosarul Avicola Iaşi care va avea zilele următoare un nou termen de judecată.

Gigi Becali este acuzat că a falimentat în mod intenţionat firma Avicola Iaşi, cea pe care a cumpărat-o în 2004 de la un afacerist băcăuan. Dacă va fi găsit vinovat, Gigi Becali riscă ani grei de puşcărie.

Gigi Becali este cercetat în dosarul "Avicola" pentru neîndeplinirea obligaţiilor privind investiţiile ce trebuiau făcute în cadrul companiei, după privatizare. În acest context, au fost verificate toate firmele şi activităţile patronului Stelei, reieşind că Becali era implicat în constituirea unui grup infracţional şi spălare de bani.

Potrivit unor surse citate de Adevărul, în dosarul de criminalitate organizată în care este cercetat George Becali, acesta ar avea calitatea de lider. Mai mult de zece persoane, dar şi zeci de firme, ar fi fost folosite în scopul spălării banilor. Metodele de comitere a faptelor ar fi fost diverse, au precizat aceleaşi surse, una dintre acestea fiind creditarea fictivă a unor firme deţinute de Becali pentru că mai apoi acesta să solicite şi să primească în concret acele sume de bani.

Prejudiciul creat de gruparea infracţională condusă de Becali se ridică la câteva milioane de euro.

Mai mult, potrivit stiripesurse.ro, afaceristul a fost dat în judecată şi de creditorii Avicola Iaşi, iar dacă aceştia vor avea câştig de cauză, latifundiarul de Pipera trebui să plătească în jur de 32 de milioane de euro. Creditorii susţin că, în urma falimentului Avicola, ei nu îşi mai pot recupera banii.

Între timp, Avicola Iaşi mai are doar patru angajaţi şi a intrat în procedura de lichidare, după ce administratorul judiciar a organizat 21 de licitaţii pentru vânzarea activelor la care nu s-a prezentat nimeni.

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, dând un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor