Gigi Becali îşi va executa pedeapsa în regim deschis

Parlamentul României, În imagine Gigi Becali
Parlamentul României, În imagine Gigi Becali (Epoch Times România)

Gigi Becali va continua să-şi execute pedeapsa în regim deschis, întrucât Judecătoria Sectorului 4 a respins contestaţia Penitenciarului Jilava faţă de acest regim. Decizia instanţei este definitivă.

Judecătorul delegat de la Jilava a decis, pe 5 decembrie, modificarea regimului de executare a pedepsei lui Gigi Becali din regim semideschis în regim deschis.

Penitenciarul Jilava a contestat decizia dată de judecător, demersul fiind respins, luni, de către Judecătoria Sectorului 4.

"În baza art. 26 alin. 8-10 din Legea nr. 275/2006 (în vigoare la momentul pronunţării încheierii contestate) respinge ca nefondată contestaţia formulată de petentul Penitenciarul Bucureşti Jilava împotriva încheierii judecătorului delegat la Penitenciarul Bucureşti Jilava nr. 1484/05.12.2013 în contradictoriu cu intimatul Becali George. În baza art. 274 alin 1 C.pr.pen., obligă petentul la plata sumei de 200 lei, reprezentând cheltuieli judiciare avansate de stat. Definitivă. Pronunţată în şedinţă publică, azi, 24.02.2014", scrie în decizia Judecătoriei Sectorului 4.

Tribunalul Constanţa a respins, în 20 februarie, cererea lui Gigi Becali de întrerupere a pedepsei, pe motiv că acesta ar trebui să facă o intervenţie chirurgicală, având probleme grave la coloană. Decizia a fost contestată la Curtea de Apel Constanţa.

Avocata lui Gigi Becali, Maria Văsîi, a afirmat sâmbătă, că în cazul în care judecătorii Curţii de Apel Constanţa vor menţine soluţia dată de Tribunalul Constanţa, de respingere a cererii de eliberare, vor ataca această decizie la CEDO.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Interne