Gigi Becali ar putea ieşi temporar din închisoare pentru a fi operat

Gigi Becali
Gigi Becali (Epoch Times România)

Gigi Becali ar putea ieşi temporar din închisoare, pentru a se opera de hernie de disc cervicală, în urma unui diagnostic pus de medicii Spitalului Penitenciar Poarta Albă, informează Mediafax.

În urma analizării RMN-ului pe care i l-au făcut lui Becali, internat la Spitalul Penitenciar Poarta Alba, medicii au stabilit că este nevoie că fostul parlamentar să fie operat. Operaţia nu poate fi efectuată în spitalul închisorii, aşa că Becali ar urma să fie transferat fie într-un spital din sistemul penitenciar, fie într-un spital "civil", din ţară sau chiar străinătate, eventual.

"Nu avem o secţie specială pentru intervenţii chirurgicale. Pacientul poate fi transferat la orice spital din sistemul nostru sau din sistemul spitalelor civile care dispune de condiţiile necesare în acest sens. Medicul este cel care ia această decizie, în funcţie de nevoile pacientului", a declarat, pentru Mediafax, purtătorul de cuvânt al Spitalului Penitenciar Poarta Albă, Simona Dumitrescu.

Întrebată dacă Becali ar putea fi operat în străinătate, Simona Dumitrescu a spus că acest lucru este posibil, "în condiţiile respectării legii din România pentru toţi deţinuţii".

Gigi Becali a fost transferat, joi după-amiază, de la Penitenciarul Poarta Albă la Spitalul Penitenciar Poarta Albă, pentru a fi supus unor investigaţii medicale după ce a acuzat dureri de spate.

Anterior transferării lui Gigi Becali în spitalul închisorii, avocatul său, Bogdan Vlad, ceruse eliberarea clientului său, pe motive de sănătate, la începutul acestei luni când, conform avocatului, boala de coloană de care fostul parlamentar suferă de ani de zile s-ar fi agravat. Cererea de eliberare a lui Becali ar urma sa se judece pe 29 ianuarie.

Reamintim că Gigi Becali a fost condamnat în 20 mai 2013 la trei ani de închisoare în dosarul schimbului de terenuri cu Ministerul Apărării. Ulterior, pedeapsa i-a fost majorată cu alte şase luni, în contul altor două condamnări (dosarul "Valiza" şi cel al sechestrării persoanelor celor care i-au furat maşina).

Becali a fost închis iniţial la Penitenciarul Jilava de unde şi-a cerut ulterior transferul la Poarta Albă, deoarece nu se "înţelegea" foarte bine cu directorul închisorii. Fostul parlamentar Becali a fost prins vorbind la telefonul mobil folosind cartela unui alt deţinut, deşi nu avea acest drept.

Avocaţii săi au depus numeroase cereri de graţiere, învoire, eliberare etc., toate primind răspuns negativ de la autorităţi. Singura "concesie" care i s-a oferit lui Gigi a fost dreptul de a munci în regim semideschis. Între timp, Becali pare să nu mai fi apt de muncă, urmând a fi operat.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Interne