Ghinea "ridică" nivelul dezbaterii politice: Rafila, pentru c*******le spuse despre mine, pentru onoarea mea o să mor cu tine de gât!

Cristian Ghinea
Cristian Ghinea (Facebook - screenshot)
Ana Ion
18.08.2022

Fostul ministru al Fondurilor Europene, Cristian Ghinea, i-a adresat un mesaj dur ministrului Sănătăţii, Alexandru Rafila, într-un limbaj care coboară nivelul dezbaterilor politice.

Nemulţumit de afirmaţiile acestuia în legătură cu rolul jucat de el în elaborarea PNRR, Ghinea i-a transmis lui Rafila că o să moară cu el de gât pentru „c*******le" spuse despre el iar celor de la PSD le-a adresat mesajul „v-a explodat ciunga în freză".

Redăm mesajul lui Ghinea:

"Când eşti ipocrit şi îţi explodează ciunga în freză.

PSD au minţit ca porcii despre consultanţă şi PNRR. M-au acuzat şi terfelit gratuit - trebuie să fii prost sau foarte pesedist la neuron să îţi imaginezi că eu aş putea lucra pe bani pentru şefii actuali ai PNRR. Dimpotrivă, sunt coşmarul lor, pentru că nu pot fura şi le taxez prostiile public.

Au învârtit despre mine prostii, sume astronomice, aberant. Zero adevăr. Acum li se sparge balonul de ciungă în păr.

Pentru că... ce să vezi... chiar e nevoie de oameni pricepuţi şi ăia costă.

Colegul meu Emanuel Ungureanu l-a prins pe Rafila că dă pe şestache mai mult de 20 de milioane de euro consultanţă către fostul său loc de muncă.

Rafila e tipul ăla care e milionar în euro după ce a muncit doar la stat. Cum a făcut asta? Prin învârteli de contracte de consultanţă de la minister - se ocupă ANI de asta.

Deci să întorci nişte bani din PNRR la serviciul lăsat ca să vii ministru - cum sună asta?

Ce răspunde Rafila cu tupeu?

Ah, păi nu am dat acolo toţi banii de consultanţă.

Sec aşa. Şi văd titluri de presă: ah, nu a dat pe toţi.

Da, restul sunt la Agenţia care va face spitale - dacă le mai face, cu Rafila nu e clar şi munca doare.

Ce argument e ăsta?

Băi, dar dacă tot m-aţi porcăit atât, de ce nu faceţi economie la buget şi nu renunţaţi de tot la consultanţă? Eu am zis că Ministerul nu ştie să facă spitale şi să luaţi experţi. Ok, voi ziceţi că are PSD experţi. Faceţi cu PSD-işti.

Rafila, pentru c*******le spuse despre mine, pentru onoarea mea o să mor cu tine de gât!

Tu chiar furi banii de acolo. Lupa e pe tine. Iexpertule!" a scris Ghinea.

Mesajul lui Ghinea vine în contextul în care USR l-a acuzat pe actualul ministru al Sănătăţii, Alexandru Rafila, că a semnat, fără transparenţă, un contract prin care acordă 21 de milioane de euro pentru consultanţă către Organizaţia Mondială a Sănătăţii, în condiţiile în care el însuşi a fost angajat în cadrul respectivului for, pe un post de conducere, până să devină ministru al Sănătăţii.

Ulterior, Rafila a declarat, la Antena 3, că fostul ministru Ghinea a alocat sume foarte mari pentru consultanţă în PNRR şi a susţinut că social-democraţii au economisit de fapt 60% din banii alocaţi de USR pentru consultanţă.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor