Ghinea râde de Ciolacu: "Îi dă ei lecţii despre reforme Maiei Sandu. Hai, să ne ştim lungul nasului"

Cristian Ghinea
Cristian Ghinea (Facebook - screenshot)

Fostul ministru USR Cristian Ghinea îl critică acid pe liderul PSD Marcel Ciolacu, după ce acesta a simţit nevoia să îi explice Maiei Sandu cum ar trebui să implementeze rapid reforme în Republica Moldova.

Citesc în presă şi râd:

"Marcel Ciolacu, 'lecţie' pentru Maia Sandu: 'Este nevoie de hotărâre şi voinţă politică solidă pentru implementarea rapidă a reformelor de pe agenda europeană'.

Awww

Femeia a terminat Harvard, a lucrat pentru Banca Mondială, a făcut de la zero un partid reformist cu care a învins un întreg sistem.

Bărbatul din poză (Ciolacu n.r.) a luat bac-ul la 30 de ani, a terminat o facultate neacreditată şi a stat pe burtă în PSD ca guşterul la soare până a picat ceva.

Acum, el îi dă ei lecţii despre reforme europene. Hai, totuşi să ne ştim lungul nasului.", scrie, pe Facebook, Ghinea.

Remarcile lui Ghinea vin în condiţiile în care, după întâlnirea cu Maia Sandu, Ciolacu, lider al unui partid care pe vremea lui Dragnea ataca virulent forurile UE şi care a făcut din România o oaie neagră a Europei prin mutilarea legilor Justiţiei şi a Codurilor Penale, a simţit nevoia să facă o postare despre necesitatea reformelor în R. Moldova.

„România a fost şi va rămâne cel mai apropiat şi mai sincer prieten al Republicii Moldova.

I-am transmis astăzi doamnei preşedinte Maia Sandu că vom sprijini eforturile administraţiei domniei sale de întărire a instituţiilor statului în vederea continuării parcursului european.

Este nevoie de hotărâre şi voinţă politică solidă pentru implementarea rapidă a reformelor de pe agenda europeană – care sunt de altfel reforme necesare pentru bunăstarea cetăţenilor, pentru modernizarea şi consolidarea stabilităţii Republicii Moldova”, a transmis Ciolacu după întâlnirea cu preşedinta R. Moldova.