Ghimpu s-ar retrage din cursă, dar nu poate: Maia Sandu nu va face unirea

Mihai Ghimpu, liderul Partidului Liberal
Mihai Ghimpu, liderul Partidului Liberal (captură foto / privesc.eu)

Cu toate că liderul Partidului Liberal, Mihai Ghimpu şi-a început discursul cu un anunţ care ar fi putut să zguduie din nou scena politică şi mai ales cursa pentru alegerile prezidenţiale de duminică, declarând „vă anunţ că mă retrag din cursa electorală pentru funcţia de preşedinte al RM”, de fapt, nu o face.

În continuare, acesta confirmă că, ar părăsi cursa prezidenţială cu o singură condiţie, şi anume „să preia candidatul unic un singur punct din programul meu electoral, unirea Republicii Moldova cu România. Dna Maia Sandu nu va face acest lucru, oricum rămân în aşteptare”.

Potrivit lui Ghimpu, care îşi aminteşte de idealul unirii doar în campanii electorale, astăzi în Moldova avem două categorii de oameni care îşi doresc unirea, cei care se consideră români şi cei care vor să trăiască.

Pe de o parte Ghimpu face aluzie că ar părăsi cursa prezidenţială în favoarea candidatului PAS, iar pe de altă parte, acesta continuă să o atace, menţionând că „Maia Sandu, contracandidatul meu a zis că nu vrea să muşte din mărul otrăvit (retragerea candidatului PD, Marian Lupu, din cursa prezidenţială – n.r.), adică a respins sprijinul membrilor şi simpatizanţilor Partidului Democrat”.

Ulterior, candidatul liberal vine cu mesajul clar care denotă faptul că nu intenţionează să părăsească cursa. „Vă îndemn stimaţi membri şi simpatizanţi ai Partidului Democrat, pe 30 octombrie să fiţi alături de mine. Eu sunt sigur că mărul dvs. este unul gustos. Eu am spus că atâta timp cât nu am răspuns din partea candidatului unic, campania mea continuă”, a precizat liderul PL.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe