Gheorghe Flutur (PDL): Nu dorim ca Parlamentul să fie a doua justiţie

Conferinţă de presă la Sediul PDL cu Gheorghe Flutur (Epoch Times România)
Ioana Statescu
21.01.2013

Secretarul general al Partidului Democrat Liberal, Gheorghe Flutur, a declarat luni că formaţiunea pe care o reprezintă nu susţine modificările aduse statutului parlamentarilor, în special cele care urmăresc acordarea unei imunităţi sporite.

”PDL a primit foarte târziu, deci, practic, nu a participat la acest concept în ce priveşte modificarea statutului şi poziţia noastră este foarte clară: nu dorim ca instituţia Parlamentului să fie a doua justiţie, să fie locul unde se hotărăşte cine să fie judecat sau să nu fie judecat, cui să se dea drumul la un dosar, sau să nu i se dea drumul la un dosar, deci nu vom susţine acest lucru. Starea de normalitate înseamnă justiţia trebuie lăsată liberă să-şi facă treaba şi nu să devină Parlamentul locul de unde se trage heblu pentru anumite dosare sau anumite persoane”, a declarat Gheorghe Flutur, la finalul şedinţei Biroului Permanent Naţional al PDL.

Liberal-democratul a mai precizat totodată că PDL este îngrijorat şi de ”atacul reluat în forţă” al guvernării USL la principalele instituţii ale statului.

”PDL îşi exprimă îngrijorarea la atacurile sistematice la adresa ANI, CSM, Parchetului General, DNA şi, de asemenea, CNA. Sunt atacuri concertate şi suntem îngrijoraţi că aceste atacuri la instituţiile statului se continuă cu intensitate. Nu putem să fim de acord cu aşa ceva. Aceste instituţii trebuie lăsate să funcţioneze, iar, noi, Parlamentul, nu trebuie să creăm superprivilegii sau o superimunitate”, a adăugat secretarul general al PDL.

Luni, începând cu ora 16.00, va avea loc o şedinţă a grupurilor reunite ale PDL, la Parlament, în cadrul căreia se va discuta poziţia democrat- liberalilor cu privire la modificarea statutului deputaţilor şi senatorilor.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor