GFR s-a calificat pentru preluarea CFR Marfă dar impune condiţii

Comisia de Privatizare din Ministerul Transporturilor a deschis, joi, oferta depusă de singurul investitor interesat de privatizarea CFR Marfă – Grup Feroviar Român. Ministrul Transporturilor, Relu Fenechiu, a declarat că oferta tehnică a Grup Feroviar Român este corectă dar oferta financiară în valoare de 200 milioane de euro prevede anumite condiţii care nu pot fi acceptate.
CFR-ist intr-o locomotiva din gara de nord a Timisoarei. (BOGDAN FLORESCU/The Epoch Times Romania)
Oana Moisescu
20.06.2013

Grup Feroviar Român, calificat pentru preluarea CFR Marfă. Ofertantul impune însă anumite condiţii, pe care Ministerul Transporturilor nu le poate accepta.

Comisia de Privatizare din Ministerul Transporturilor a deschis, joi, oferta depusă de singurul investitor interesat de privatizarea CFR Marfă – Grup Feroviar Român. Ministrul Transporturilor, Relu Fenechiu, a declarat că oferta tehnică a Grup Feroviar Român este corectă dar oferta financiară în valoare de 200 milioane de euro prevede anumite condiţii.

“Suntem în curs de negociere pentru ca ofertantul să renunţe la aceste condiţii,” a declarat ministrul Transporturilor. „Dacă va renunţa la condiţiile impuse ofertantul este calificat, dacă nu este descalificat”, a precizat Fenechiu.

GFR a oferit 20 de milioane de euro peste valoarea de pornire de 180 milioane de euro solicitată de Ministerul Transporturilor.
.
Transferoviar contestă anunţul Ministerului
.
Anunţul ministrului Relu Fenechiu este contestat aprig de Călin Mitică, acţionarul Transferoviar. Călin Mitică a declarat joi, că Grup Feroviar trebuia descalificat de Ministerul Transporturilor, relatează r/News. Omul de afaceri a mai anunţat că, dacă totuşi privatizarea va avea finalitate, atunci compania pe care o patronează va face plângere la Comisia Europeană.

“Transferoviar a cerut o amânare de 30 de zile pentru a face un audit al companiei, dar nu am primit aviz de la Ministerul Transporturilor. Ce s-a întâmplat astăzi (n.r.-joi) este o mizerie. Mergem la Comisia Europeană. În mod normal, Grup Feroviar trebuia descalificat. Din punctul nostru de vedere privatizarea este eşuată”, a declarat Călin Mitică pentru r/News.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor