Germania: O dubiţă intră în mulţimea de oameni din centrul oraşului Munster. Morţi şi răniţi

Poliţia oraşului german Munster a declarat că cel puţin 3 persoane, inclusiv şoferul, şi-au pierdut viaţa şi aproximativ 20 au fost rănite când o dubiţă a intrat în mulţimea de oameni din centrul aglomerat al oraşului. Presupusul atacator a fost un localnic în vârstă de 48 de ani.
Ofiţeri de poliţie în apropierea locului atacului comis cu o dubiţă  asupra unei mulţimi de pietoni în orasul german Munster, 7 aprilie  2018.
Ofiţeri de poliţie în apropierea locului atacului comis cu o dubiţă asupra unei mulţimi de pietoni în orasul german Munster, 7 aprilie 2018. (Alexander Koerner/Getty Images)

Trei persoane au murit după ce o dubiţă a intrat sâmbătă în mulţimea de oameni aflată în centrul oraşului Munster, în landul german vestic Renania de Nord-Westfalia.

“Câteva persoane au murit şi unii fost răniţi”, a scris poliţia pe Twitter. Andreas Bode, purtător de cuvânt al poliţiei, a precizat reporterilor că 20 de persoane au fost rănite, dintre care şase se află în stare critică.

Ministrul de Interne al landului Renania de Nord-Westfalia, Herbert Reul, a afirmat că doi trecători au fost ucişi, iar şoferul dubiţei s-a sinucis. El a precizat că şoferul era cetăţean german şi “în momentul de faţă nu este nicio indicaţie că acesta ar fi avut vreo legătură cu islamismul”.

Duminică dimineaţă, la o conferinţă de presă comună cu poliţia din Munster şi procurorii de stat, autorităţile au confirmat că atacatorul “a fost probabil un bărbat în vârstă de 48 de ani din Munster”.

Numele victimelor nu au fost date publicităţii, după cum se obişnuieşte în Germania, însă poliţia a susţinut că aveau vârste de 51 şi 65 de ani. Una dintre victime este o femeie care a locuit în oraşul Lüneburg din landul Saxonia Inferioară, iar cealaltă victimă este un bărbat din oraşul Borken, situat la mică distanţă de Munster.

Incidentul a avut loc în apropierea hanului popular Kiepenkerl, unde mulţi oameni se bucurau de vremea însorită şi caldă.

Spitalul universitar local a fost nevoit să suspende apelul pentru donaţii publice de sânge necesar răniţilor, după ce un număr foarte mare de persoane au sosit la spital pentru a dona voluntar.

În plus, poliţia locală a avertizat împotriva speculaţiilor privind acest incident fatal.

“Va rugăm să nu răspândiţi zvonuri pe Twitter şi Facebook. Ne aflăm la faţa locului şi vă rugăm să părăsiţi centrul oraşului şi să plecaţi acasă”, a postat poliţia pe contul său de Twitter.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe