Germania avertizează Grecia: nicio reducere, niciun ajutor

Marţi, liderii politici germani au avertizat Grecia că ţara nu va primi niciun cent ajutor decât dacă îndeplineşte toate condiţiile planului internaţional de salvare, potrivit unui raport Reuters.
(photos.com)
Epoch Times România
09.05.2012

Marţi, liderii politici germani au avertizat Grecia că ţara nu va primi niciun cent ajutor decât dacă îndeplineşte toate condiţiile planului internaţional de salvare, potrivit unui raport Reuters.

Alegerile elene de duminică nu au reuşit să ofere o majoritate parlamentară pentru cele două mari partide pro-salvare, cufundând ţara într-o criză politică şi crescând riscul necesităţii unui nou vot pentru rezolvarea impasului.

Marţi, liderul Partidului Coaliţia de Stânga, care a beneficiat de pe urma furiei în creştere privind măsurile de austeritate încât a câştigat locul al doilea în sondajul de duminică, a declarat că angajamentele politice ale Greciei conform planului de salvare al UE/FMI sunt nule şi anulate.

Fiind cea mai mare economie a Europei, Germania a contribuit cu cea mai mare parte din garanţiile financiare prevăzute în planul de salvare al Greciei, care este plătit în rate, cu condiţia ca Atena să îndeplinească obiective specifice de economisire.

Luna viitoare, Grecia trebuie să aprobe în parlament o nouă rundă de reduceri a cheltuielilor, pentru a se califica pentru o tranşă de 11,5 miliarde de euro, ajutor de care are nevoie pentru a evita falimentul. Impasul post-electoral a ridicat întrebări dacă ţara va putea respecta data limită.

Votul din Grecia şi victoria socialistului Francois Hollande în alegerile prezidenţiale din Franţa din week-end au subliniat o reacţie europeană în creştere împotriva măsurilor de austeritate sprijinite de Berlin şi considerate a fi calea de ieşire din criza datoriilor blocului euro.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor