Gerard Depardieu s-a întâlnit, la Soci, cu Vladimir Putin, care i-a înmânat paşaportul rus

Actorul francez Gerard Depardieu şi preşedintele rus, Vladimir Putin. (MIKHAIL KLIMENTYEV / AFP / Getty Images)
Epoch Times România
06.01.2013

Actorul francez Gerard Depardieu s-a întâlnit, la Soci, cu preşedintele Vladimir Putin, care i-a înmânat paşaportul rus, a anunţat duminică purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, relatează Ria Novosti.

„Preşedintele a avut o scurtă întrevedere cu Gerard Depardieu, actorul efectuând o vizită privată în Rusia. Depardieu a primit paşaportul rus”, a precizat Peskov.

Putin şi Depardieu au abordat mai multe chestiuni, printre care prezentarea în Rusia a unui film în care actorul francez îl interpretează pe Rasputin.

Biroul de presă al Kremlinului a anunţat joi că Vladimir Putin a semnat un decret prin care i-a acordat lui Gerard Depardieu cetăţenia rusă.

Actorul francez a declarat că este bucuros că a primit paşaport rus şi a precizat că iubeşte Rusia. El a promis că va învăţa limba rusă.

Depardieu a renunţat recent la cetăţenia franceză şi s-a mutat în oraşul belgian Nechin. El a luat această decizie ca urmare a intenţiei Guvernului socialist de a creşte taxele pentru cei care câştigă peste un milion de euro anual. Proiectul de lege adoptat de deputaţi a fost însă invalidat de Consiliul Constituţional, care l-a considerat discriminatoriu.

Rusia are o taxă fixă pe venituri, de 13%.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor