Geniştii din Munchen au detonat o bombă din Al Doilea Război Mondial

Epoch Times România
29.08.2012

O echipă de genişti a detonat o bombă americană din cel de al Doilea Război Mondial, descoperită în oraşul german Munchen, relatează BBC News.

Explozia a avut loc în jurul orei locale 22.00 (23.00 ora României), în districtul Schwabing, şi a fost auzită în tot oraşul, scrie presa locală.

Există informaţii că scântei sărite de la deflagraţie au provocat incendii pe câteva acoperişuri din apropiere.

Bomba a fost descoperită luni seară de muncitori în construcţii, care demolau un bar vechi.

În cursul nopţii de luni spre marţi, 2.500 de locuitori din zonă au fost evacuaţi, în timp ce altora li s-a spus să rămână în case.

Experţii au decis că dispozitivul nu poate fi securizat, pentru că fitilul era neobişnuit - era activat prin reacţie chimică, nu mecanică, asemeni bombelor folosite de aliaţi. Se pare că bomba, de 250 de kilograme, a fost lansată de americani.

Nu este neobişnuit ca bombe mari, neexplodate, să fie descoperite în Germania. Circa 600 de tone de dispozitive explozibile sunt descoperite anual.

De obicei, acestea sunt dezamorsate în siguranţă, deşi, în 2010, trei genişti au fost ucişi în cursul unei astfel de operaţiuni.

În decembrie 2011 a avut loc cea mai amplă operaţiune de dezamorsare din ultimele decenii din Germania. Experţi au neutralizat două bombe din cel de Al Doilea Război Mondial, descoperite în albia fluviului Rin.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor