General NATO: Este “posibil” ca Rusia să ofere ajutor talibanilor în Afganistan

Comandantul suprem al forţelor NATO în Europa a afirmat că s-ar putea ca Rusia să contribuie la aprovizionarea militanţilor talibani care luptă împotriva guvernului afgan susţinut de SUA.
Generalul american Curtis Scaparrotti, comandantul suprem al forţelor NATO în Europa (SACEUR). (Captură Foto)
Andrei Popescu
24.03.2017

Generalul american Curtis Scaparrotti, comandant suprem al forţelor NATO din Europa (SACEUR), a declarat, joi, Comitetului pentru Servicii Armate din Senatul Statelor Unite că a văzut unele dovezi privind eforturile tot mai mari ale ruşilor de a influenţa talibanii “şi poate chiar să aprovizioneze” grupul militant.

Scaparrotti, general de armată cu patru stele care anterior a servit în funcţia de Şef al Statului Major şi comandant al forţelor internaţionale conduse de SUA în Afganistan, nu a specificat ce consideră el că ar putea să livreze Rusia talibanilor.

Oficialii ruşi au negat că ar oferi ajutoare luptătorilor talibani.

Oficialii militanţilor talibani au declarat pentru Reuters că au avut contacte semnificative cu Moscova începând din 2007, adăugând că implicarea ruşilor nu s-a extins dincolo de “suportul moral şi politic”.

Forţele conduse de Statele Unite luptă cu militanţii talibani de când i-a alungat de la putere, după atacurile teroriste ce au avut loc în 11 septembrie 2001 în SUA.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor