Gabriela Ruse obţine succes după succes la US Open. A trecut în turul doi în proba de dublu

Perechea româno-ucraineană Gabriela Ruse/Marta Kostiuk. (@australianopen)
Veronica Petrică
30.08.2024

Gabriela Ruse este în mare formă la US Open. După calificarea în turul 3 al probei de simplu, Gabriela Ruse a ajuns, joi, în runda a doua a probei feminine de dublu din cadrul turneului de tenis US Open, ultimul de Mare Şlem al anului.

Perechea româno-ucraineană Gabriela Ruse/Marta Kostiuk (Ucraina) a învins cuplul ucraineano-american Katerina Baindl/Katie Volynets cu scorul 6-1, 7-6 (7/5), la Flushing Meadows din New York. Partida a durat o oră şi 43 de minute.

După primul set adjudecat lejer, în actul secund, Ruse şi partenera sa au salvat două mingi de set la scorul de 5-3 pentru Baindl/Volynets şi încă una la 6-5 pentru adversare, iar în tiebreak au revenit de la 1-4.

Ruse şi Kostiuk şi-au asigurat un cec de 40.000 de dolari şi 130 de puncte WTA la dublu.

În partida următoare, Gabi şi Marta vor întâlni perechea câştigătoare din meciul Lucia Bronzetti (Italia)/Liudmila Samsonova (Rusia) - Katerina Siniakova (Cehia)/Taylor Townsend (SUA/N.3).

În turul doi al probei de dublu feminin s-a calificat şi perechea româno-italiană Jaqueline Cristian/Angelica Moratelli, care le-a învins pe Ulrikke Eikeri (Norvegia)/Ingrid Neel (Estonia), favorite 15, cu scorul 6-3, 6-4. Partida a durat o oră şi 32 de minute.

Însă Monica Niculescu şi chinezoaica Hanyu Guo, care au câştigat titlul la turneul WTA 500 la Monterrey, au fost învinse de perechea britanico-cehă Maia Lumsden/Anna Siskova, cu scorul 3-6, 7-5, 7-5, după două ore şi 33 de minute.

Niculescu şi Guo au primit un cec de 25.000 de dolari şi 10 puncte WTA la dublu.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor