Gabriela Firea se autosesizează în cazul protestelor "neautorizate": "Există persoane care doresc deturnarea"

Primarul General al Capitalei susţine că în rândul protestatarilor din Bucureşti ar fi infiltrate persoane care aparţin anumitor organizaţii care doresc deturnarea manifestaţiilor de la scopul iniţial, motiv pentru care a convocat de urgenţă Autoritatea Teritorială pentru Ordine Publică.
Gabriela Firea
Gabriela Firea (Epoch Times România)

Primarul general, Gabriela Firea, a convocat de urgenţă Autoritatea Teritorială pentru Ordine Publică, pe motiv că ar avea informaţii potrivit cărora, printre manifestanţii care participă la "mitingurile neautorizate" din Capitală ar exista şi persoane care doresc deturnarea acestor proteste de la scopul iniţial, relatează Agerpres.

"Conform prevederilor legale, primarul general are atribuţii şi în ceea ce priveşte siguranţa cetăţeanului. Motiv pentru care am dispus convocarea de urgenţă a ATOP — Autoritatea Teritorială pentru Ordine Publică, în această seară, având informaţii potrivit cărora, în cadrul mitingurilor neautorizate din Capitală, unul anunţat în mass-media de mai bine de 24 de ore ca fiind cel mai mare protest din perioada post-decembristă, iar celălalt apărut spontan în ultimele ore, ar fi infiltrate persoane care aparţin anumitor organizaţii care doresc deturnarea manifestaţiilor de la scopul iniţial", a precizat Firea conform unui comunicat transmis, duminică, de Primăria Capitalei.

Primarul General mai precizează, în comunicatul său, că a dispus alertarea ambulanţelor, a structurilor ISU, a efectivelor Poliţiei Locale, pe motiv ca "au apărut deja incidente care se pot amplifica în această seară."

Reamintim că, exceptând protestul de miercuri, când un grup de ultraşi a provocat scandal aruncând cu petarde, pietre etc. spre jandarmi, protestele din Piaţa Victoriei au fost eminamente paşnice, în mulţime putând fi văzuţi, de exemplu, numeroşi părinţi cu copii.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne