Gabriel Oprea: Vom avea liste separate pentru consiliile locale şi pentru consiliile judeţene

Epoch Times România
09.03.2012

Uniunea Naţională Pentru Progresul România va avea liste separate pentru consiliile locale şi pentru consiliile judeţene şi vom propune românilor atât la nivel local, cât şi la nivel naţional, un proiect axat pe profesionalism, responsabilitate şi solidaritate naţională, a declarat, vineri, preşedintele UNPR, Gabriel Oprea, la finalul întâlnirii cu liderii organizaţiilor judeţene.

"Discuţia pe care am avut-o astăzi cu colegii din UNPR a vizat pregătirea campaniei pentru alegerile locale. Aşa cum am spus, ne menţinem decizia de a merge pe propriile picioare în aceste alegeri. Vom avea liste separate pentru consiliile locale şi pentru consiliile judeţene. UNPR propune românilor, atât la nivel local, cât şi la nivel naţional, un proiect axat pe profesionalism, responsabilitate şi solidaritate naţională. Din punctul nostru de vedere, acest an va fi o confruntare între profesionalism şi politicianism, între responsabilitate şi populism, între solidaritate naţională şi solidaritate de grup", a spus preşedintele Gabriel Oprea.

El a reafirmat că UNPR este unul dintre partidele cu cei mai competenţi primari.

"Vrem să transmitem oamenilor că UNPR promovează cei mai competenţi primari şi cei mai competenţi candidaţi. Noi susţinem profesionişti veritabili şi nu oameni care vorbesc mult şi fac puţin. Fiecare edil al Uniunii este un foarte bun administrator, cu rezultate dovedite, apreciat de comunitate şi cu cele mai mari şanse la un nou mandat", a adăugat Oprea. El a exemplificat cu edilul sectorului 2, Neculai Onţanu, primarul sectorului 4, Cristian Popescu Piedone, primarul Craiovei, Antonie Solomon, primarul oraşului Voluntari, Florentin Pandele, edilul Devei, Mircia Muntean, primarul oraşului Călăraşi, Nicolae Dragu şi preşedinţii CJ Galaţi şi CJ Iaşi, Eugen Chebac, respectiv Constantin Simirad.

Preşedintele progresiştilor a subliniat că UNPR "a mers cu maximă consecvenţă" pe linia responsabilităţii şi nu a cedat "tentaţiilor populiste" şi a precizat că taxarea marilor averi va fi în continuare susţinută de parlamentarii partidului.

"Dimpotrivă, le-am sancţionat public de fiecare dată când a fost cazul. Suntem un partid de centru-stânga responsabil care a pus umărul la greu şi a ajutat ca România să nu alunece în prăpastia în care au ajuns alte state, din păcate, din cauza crizei economice mondiale. UNPR, ca partid care are ca bază interesul naţional şi dialogul social. ", a mai spus Gabriel Oprea, adăugând că acestea sunt doar câteva dintre direcţiile pe care UNPR şi le asumă în campania electorală.

Totodată el a spus că progresiştii, "în calitate de unic reprezentant al stângii responsabile în România", se angajează să nu renunţe la niciuna dintre măsurile pe care le-a propus până acum, în special la taxarea averilor mari şi la creşterea salariilor, atunci când posibilităţile economice ale României vor permite.

"Vrem să le spunem alegătorilor că UNPR se va asigura că nicio comunitate nu va fi nedreptăţită şi că primarii vor primi tot sprijinul de care au nevoie pentru localităţile lor. Nu în ultimul rând, în calitate de unic reprezentant al stângii responsabile în România, partidul nostru se angajează să nu renunţe la niciuna dintre măsurile pe care le-am propus până acum, în special la taxarea averilor mari şi la creşterea salariilor atunci când posibilităţile economice ale României vor permite. UNPR va promova intens principiul solidarităţii în societatea noastră. Vorbim despre o solidaritate naţională, şi nu de una de partid, de grup sau de "gaşcă". Solidaritatea naţională trebuie să se manifeste, în primul rând, prin reducerea prăpastiei dintre cei care au foarte mulţi bani şi cei care au puţini bani. De aceea am propus, şi nu ne vom dezice şi vom face tot ce este omeneşte posibil în Parlament şi sperăm că toţi parlamentarii vor vota, taxarea averilor foarte mari. Vom milita pentru pentru reducerea decalajelor dintre localităţile foarte bine dezvoltate şi localităţile sărace, dintre centru şi periferie, dintre rural şi urban", a mai spus preşedintele UNPR, Gabriel Oprea.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor