Marian Sârbu: Va fi o campanie electorală în care nu vor mai conta sentimentele

Epoch Times România
09.03.2012

Campania electorală care va urma va fi o luptă cu cei care afirmă în permanenţă ideea de traseism politic, ideea de luptă neonorabilă, cu cei care au transformat lenea în politică de partid, a afirmat, vineri, preşedintele UNPR, Marian Sârbu, în cadrul întâlnirii conducerii cu liderii filialelor judeţene.

"Va fi o campanie în care nu vor mai conta sentimentele. Contează în primul rând instinctele de conservare a calităţilor fiecărui partid în parte, a identităţi lor. Lupta politică va fi inevitabilă. (...) Pe de o parte, va fi o luptă cu cei care afirmă în permanenţă ideea de traseism, ideea de luptă neonorabilă, cu cei care au transformat lenea în politică de partid. Puturoşii din Parlamentul actual vor să vină mâine la putere. Nu putem să lăsăm România pe mâna unor puturoşi. Leneşi este deja un calificativ eufemistic. Nu e vorba de lene, ci este vorba de puturoşenie crasă într-un moment în care România are nevoie de o viaţă politică activă nu numai în ceea ce priveşte Parlamentul, dar şi în ceea ce potriveşte actul de guvernare", a spus Sârbu.

El a subliniat că sunt foarte importante condiţiile în care se va face campanie, mesajele care vor fi transmise, astfel încât să fie păstrată identitatea politică a partidului.

"Domnul Oprea a spus deja că prima condiţie absolut necesară este cea de păstrare a identităţii noastre politice.(...) Avem un parteneriat cu PDL care a fost extrem de benefic pentru România. Noţiunea de stabilitate pare un lucru extrem de abstract atunci când există. Atunci când stabilitatea dispare şi când instabilitatea devine un lucru foarte concret ne dăm seama cât de importantă este stabilitatea pentru orice ţară. Şi trebuie să reamintim acest lucru celor cu care ne vom întâlni în campania electorală", a mai spus liderul progresist.

El a reafirmat susţinerea de către UNPR a actualei Coaliţii guvernamentale şi a subliniat că progresiştii vor continua susţinerea Guvernului.

"Continuăm să susţinem o coaliţie care a făcut bine pentru România în momentul în care era posibilă o prăbuşire economică şi, ca partid responsabil, vom continua să susţinem Guvernul. Nici măcar interesele de partid nu le punem înaintea interesului naţional. Acum, mai ales înainte de alegerile locale, când sentimentele dispar şi încep elemente de luptă politică va trebui să continuăm să ne exprimăm identitatea politică", a punctat preşedintele progresist.

Sârbu a adăugat că în întâlnirile regionale care vor urma se va discuta cu fiecare organizaţie în parte situaţia judeţului şi a protocoalelor.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor