G7 organizează discuţii despre zona euro

Marţi, şefii financiari ai Grupului celor Şapte puteri industriale (Canada, Germania, SUA, Italia, Japonia, Marea Britanie şi Franţa) au purtat discuţii cu privire la criza din zona euro, s-a fost raportat de către mass media.
Ministrul de Finante, japonez Iun Azumi vorbeşte în timpul unei conferinţe de presă, în Manila, Filipine, pe 3 mai. (Ted Aljibe / AFP / GettyImages)
Alex Johnston
06.06.2012

Marţi, şefii financiari ai Grupului celor Şapte puteri industriale au purtat discuţii cu privire la criza din zona euro.

Miniştrii şi guvernatorii G-7 au analizat evoluţia economiei mondiale şi a pieţelor financiare şi răspunsul prin reglementări, inclusiv progresele înregistrate în direcţia uniunii financiare şi fiscale din Europa", a afirmat Trezoreria SUA într-o declaraţie, potrivit Bloomberg.

"Am ajuns la un punct în cazul în care trebuie să avem o înţelegere comună cu privire la problemele cu care ne confruntăm", a declarat ministrul japonez de finanţe Jun Azumi pentru reporteri înainte de discuţii, a raportat Reuters.

Miniştrii şi bancherii centrali din Canada, Germania, SUA, Italia, Japonia, Marea Britanie şi Franţa vor organiza o conferinţă pentru a pune mai multă presiune asupra ţărilor europene de a acţiona rapid, a anunţat Jim Flaherty, Ministrul canadian de Finanţe, luni seara.

"Pieţele rămân sceptice că măsurile luate până în prezent sunt suficiente pentru a asigura recuperarea Europei şi a elimina riscul că criza se va adânci," a declarat secretarul de presă al Casei Albe, Jay Carney, pentru reporteri, potrivit Reuters.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor