Fuziunea PLR-PC a intrat în linie dreaptă

Daniel Constantin
Daniel Constantin (Mihut Savu / Epoch Times)

Fuziunea dintre PLR-ul lui Călin Popescu Tăriceanu şi PC-ul lui Daniel Constantin a intrat în linie dreaptă, între cei doi lideri ajungându-se la un acord de principiu.

Biroul Executiv Central al PC a validat prin vot iniţierea negocierilor cu PLR în vederea realizării unei fuziuni, termenul limită pentru luarea unei decizii finale în această chestiune fiind 24 martie, a anunţat marţi Daniel Constantin, la Gândul Live.

"Sunt discuţii de mai multe luni care au vizat o alianţă sau fuziune cu partidul domnului Tăriceanu. Aceste discuţii au ajuns la majoritate, în Biroul Executiv Central am luat un vot pentru începerea negocierilor cu PLR. Cred că după 16 noiembrie cetăţeanul aşteaptă o altfel de politică, mai aproape de cetăţean. Asta vrem să facem, să oferim o alternativă la PNL şi chiar la PSD. Prin fuziune vom deveni al treilea pol politic", a declarat Daniel Constantin, citat de Mediafax.

"Votul de astăzi înseamnă două săptămâni de negocieri, două comisii care se vor aşeza la masa pentru a vedea dacă există un consens. Pe 24 martie ne vom reuni şi, dacă va exista un consens, se va declanşa un congres care va alege un preşedinte al partidului nou creat. Noul partid, dacă se va crea, va participa la alegeri pe liste proprii. Cred că dacă lucrurile vor merge bine, vom avea PSD, PNL şi un partid nou, nu există nicio supărare din partea PSD în privinţa aceasta", a mai precizat liderul PC, adăugând că noua formaţiune se va poziţiona ca partid de centru-dreapta, membru în grupul liberalilor europeni.

La rândul său, Călin Popescu Tăriceanu a precizat că "există la nivelul PLR o totală deschidere pentru realizarea unei construcţii politice care să contureze o a treia forţă politică majoră pe scena politică românească şi, din ceea ce ştiu, există şi la PC dorinţa de a analiza această formulă."

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, dând un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Interne