Furia grecilor va aduce schimbări ale planului de salvare: Tsipras

Tsipras, un fost student comunist carismatic în vârstă de 37 de ani, a prezis că guvernul grec nou ales va eşua, deoarece s-a bazat pe "forţe politice pierdute", deschizând astfel calea ca SYRIZA să-şi asume puterea.
Epoch Times România
20.06.2012

Tsipras, un fost student comunist carismatic în vârstă de 37 de ani, a prezis că guvernul grec nou ales va eşua, deoarece s-a bazat pe "forţe politice pierdute", deschizând astfel calea ca SYRIZA să-şi asume puterea.

Deşi nu a câştigat alegerile de weekend-ul trecut, liderul radicaliştilor de stânga din Grecia a susţinut că partidul său a câştigat confruntarea împotriva măsurilor de austeritate, păstrând Grecia în zona euro, şi că va ajunge în mod inevitabil la putere, potrivit unui raport Reuters.

"Ceea ce SYRIZA a spus în tot acest timp este că planul de salvare nu e viabil şi nu poate continua", a declarat şeful partidului, Alexis Tsipras, pentru Reuters, în primul său interviu de la alegerile parlamentare de duminica trecută. "Acum, toţi recunosc acest lucru."

Partidul conservator Noua Democraţie a câştigat cele mai multe locuri în noul Parlament, pe baza unei promisiuni că va continua cu reducerile de cheltuieli impuse de autorităţile europene. Dar după vot, şeful partidului Antonis Samaras a precizat că memorandumul zonei euro cu Grecia, în legătură cu planul de salvare în valoare de 130 de miliarde de euro, ar trebui modificat.

Noua Democraţie şi partidul de centru-stânga PASOK au condus Grecia pe rând de când s-a încheiat dictatura militară a ţării în 1974, mulţi cetăţeni dând vina pe aceste partide pentru situaţia actuală.

SYRIZA a câştigat 27 la sută din voturi în alegerile de duminică, în creştere faţă de cei 17 la sută câştigaţi în alegerile neconcludente anterioare din luna mai. Acesta a ocupat locul al doilea, după partidul Noua Democraţie, spre încântarea susţinătorilor săi, care au petrecut până târziu în noapte în faţa Universităţii din Atena, după afişarea rezultatelor.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor