Fuia va avea drept consilier pe probleme de legumicultură un agricultor din Matca, judeţul Galaţi

(photos.com)
Epoch Times România
16.03.2012

Ministrul Agriculturii, Stelian Fuia, a declarat vineri că, de la 1 aprilie, va avea un consilier pe probleme de legumicultură în persoana unui agricultor din localitatea Matca, judeţul Galaţi, care a fost afectată în februarie de zăpezi şi viscol.

Este vorba despre Mircea Croitoru, preşedintele grupului de producători "Legume-Fructe Matca", care, potrivit lui Fuia, va fi "consilier al ministrului pe acest segment de agricultură şi sfătuitor din partea micilor legumicultori".

Ministrul Agriculturii a precizat că Mircea Croitoru va prelua funcţia de la 1 aprilie, va primi salariu, şi va ocupa această funcţie pe perioada mandatului său.

Fuia a amintit că, după perioada de viscol, a vizitat localitatea Matca, unde a promis că o să angajeze un consilier personal din localitate, la recomandarea primarului şi în urma consultării fermierilor din Matca.

La finalul lunii februarie, Ministrul Agriculturii declarase că aproximativ 35% din spaţiile protejate cultivate cu legume extratimpurii sunt afectate în localitatea Matca (Galaţi) după primele estimări, iar 10-15% sunt distruse în proporţie de 100%.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor