Fritz, după 6 luni de mandat: Lumea trebuie să înţeleagă că Timişoara nu va fi München peste noapte

Primarul Timişoarei, Dominic Fritz
Primarul Timişoarei, Dominic Fritz (Facebook - Dominic Fritz)

Primarul Timişoarei, Dominic Fritz, una dintre marile surprize ale alegerilor locale, a ajuns la şase luni de mandat. Într-un interviu acordat publicaţiei Timiş Online, edilul le-a transmis timişorenilor că trebuie să înţeleagă că oraşul "nu va fi München peste noapte" şi că prima investiţie a administraţiei sale o vor vedea în 2022.

"Pe Facebook eu primesc foarte multe reacţii pozitive, dar asta atrage şi critici, unele dintre ele cu siguranţă sunt cu intenţii politice, noi muncim şi împotriva unei armate de 'trolli' şi conturi 'fake'. Dar există şi în rândul celor care m-au susţinut o aşteptare ca toate schimbările despre care am vorbit să se întâmple mai repede. Cred că e important să transmitem că suntem pe un drum, un drum care va dura ani de zile, un drum de transformare, toate proiectele care acum sunt în derulare au fost gândite înainte, noi acum le punem în practică", a afirmat Dominic Fritz.

Primarul a subliniat că s-a concentrat în ultimele luni să repare anumite greşeli care au fost făcute.

"De exemplu, pe Alexandrescu, pe Prezan, descoperim tot felul de proiecte care nu au fost planificate aşa cum ar trebui. Şi asta ia timp şi cred că lumea trebuie să înţeleagă că nu va fi München peste noapte. Este un drum pentru toată societatea. Pentru că există această sintagmă 'vrem o ţară ca afară', 'vrem să fie ca-n Anglia, ca-n Germania', adică în ceea ce priveşte curăţenia în spaţiul public, calitatea lucrărilor publice, în ceea ce priveşte calitatea spaţiilor verzi, există această aşteptare", a declarat Dominic Fritz.

Edilul crede că majoritatea timişorenilor înţeleg situaţia şi nu se aşteaptă la minuni. Ideea este "să vadă că direcţia este bună şi că mergem în această direcţie, a unui oraş modern şi civilizat".

"Şi cred că e limpede pentru toată lumea că asta este direcţia pe care a luat-o administraţia mea. Am repornit şantierele, am adus resurse noi în Timişoara pentru anumite şantiere, am început acest proces de deschidere, am îmbunătăţit transparenţa, am început un proces de curăţenie şi pe stradă şi în interiorul instituţiei. Am făcut nişte schimbări de personal care vor continua în limitele legale. Eu cred că e clar încă o dată că Timişoara se mişcă în direcţia acestui nou început pentru care au votat oamenii în septembrie anul trecut", a punctat Dominic Fritz.