Fratele lui Traian Băsescu, patru ani cu executare

Mircea Băsescu a fost condamnat la patru ani de închisoare în dosarul legat de traficul de influenţă pentru eliberarea interlopului Bercea Mondial.
Mircea Băsescu şi Bercea Mondialu
Mircea Băsescu şi Bercea Mondialu (Captură Youtube)

Fratele fostului preşedinte Băsescu, Mircea Băsescu, a fost condamnat definitiv, joi, la patru ani de închisoare pentru trafic de influenţă, după ce ar fi primit bani de la Florin Anghel, fiul lui Bercea Mondial, pentru a interveni pe lângă magistraţi, astfel încât interlopul să scape de închisoare. În acelaşi dosar, Marian Căpăţână a fost condamnat la 3 ani de închisoare.

Mircea Băsescu a fost acuzat că ar fi primit de la familia Anghel, prin intermediul lui Marian Căpăţână, suma de 250.000 de euro în schimbul promisiunii că fratele preşedintelui va interveni pe lângă magistraţii învestiţi cu soluţionarea dosarului în care Bercea era judecat pentru tentativă de omor, respectiv că şi-a înjunghiat un nepot, dar şi pentru alte cereri incidente în acea cauză.

Potrivit Adevărul, fratele fostului preşedinte Traian Băsescu poate efectua mai puţină detenţie, date fiind perioada îndelungată în care a stat în arest preventiv şi vârsta sa - 63 ani. Decizia Curţii de Apel Constanţa este definitivă şi irevocabilă.

Fostul şef al statului a reacţionat la condamnarea fratelui său, postând pe Facebook următorul mesaj: "În privinţa condamnării fratelui meu nu am de făcut nici un comentariu, fiind o hotărâre definitivă a instanţei, indiferent ce cred eu. Este o hotărîre definitivă prin care a fost condamnat la patru ani de închisoare, dar măcar Curtea de Apel Constanţa nu a mai reţinut obligaţii de plată din cite înţeleg“, scrie fostul preşedinte.

Reamintim că pe 8 ianuarie Mircea Băsescu a fost condamnat la patru ani de închisoare cu executare pentru trafic de influenţă iar Marian Căpăţână la 3 ani de închisoare. Instanţa a hotărât, de asemenea, confiscarea sumei de 265.000 de euro de la cei doi inculpaţi.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne