Franţa şi Marea Britanie vor începe construirea unui zid anti-imigranţi în Calais

Oficialii britanici au declarat că în această lună va începe să se construiască un zid în oraşul nordic francez Calais. Franţa şi Marea Britanie au căzut de acord în ceea ce priveşte necesitatea unui răspuns mai dur la criza imigranţilor în acest oraş.
Imigranţi se plimbă în partea nordică a unei taberei pentru refugiaţi (numită Jungla) în oraşul francez Calais, 6 septembrie 2016.
Imigranţi se plimbă în partea nordică a unei taberei pentru refugiaţi (numită Jungla) în oraşul francez Calais, 6 septembrie 2016. (Captură Foto)

Ministrul britanic al imigraţiei Robert Goodwill a declarat unei comisii parlamentare britanice că măsurile de securitate sunt mai severe în Calais după ce au avut loc mai multe incidente periculoase în care au fost implicaţi imigranţi.

“Vom începe să construim un zid nou mare, ca parte a unui proiect comun cu francezii în valoare de 17 milioane de lire sterline ... Am construit gardul şi acum construim zidul”, a adăugat el.

Un zid cu o înălţime de 4 metri şi lungime de 1 kilometru va fi construit de-a lungul drumului care duce spre oraşul port francez pentru a împiedica imigranţii să se urce în camioanele care se îndreaptă spre Marea Britanie, a precizat oficialul britanic.

Creşte numărul de imigranţi

Anunţul a fost făcut după ce statisticile franceze au dezvăluit că numărul imigranţilor care locuiesc în zona oraşului Calais a crescut la aproximativ 7.000 după afluxul din timpul verii.

Imigranţii, care au fugit de sărăcia şi războaiele din Orientul Mijlociu şi Africa, locuiesc în câteva tabere provizorii cunoscute sub numele de “jungle”, pe care guvernul francez a început să le dezmembreze în Calais.

Imigranţii crează deseori blocaje rutiere pentru a încetini viteza camioanelor şi a se urca în remorcile acestora cu scopul de a ajunge în Marea Britanie.

Anul trecut, imigranţii au escaladat gardurile de securitate şi au încercat să ajungă în Marea Britanie pe căile ferate din Tunelul Canalului Mânecii.

Cel puţin 11 imigranţi au murit în acest an, şapte pe autostrăzi, conform grupului umanitar Auberge des Migrants.

Noul zid va fi construit ca parte a unui acord Marea Britanie-Franţa în valoare de 20 milioane de euro ce a fost semnat în luna martie.

Cele două ţări au semnat mai multe tratate care au mutat de fapt frontiera britanică pe teritoriul francez. Personalul specializat în imigraţie în cadrul agenţiei britanice de controlare a frontierei a ridicat puncte de control în Canalul Mânecii şi la terminalele pentru feriboturi.

Rapoartele sugerează că zidul va fi construit din ciment fin ce va fi greu de escaladat, dar “decorat” cu plante pentru a minimaliza impactul vizual.

Un oficial local a declarat pentru Reuters că proiectul va fi finalizat până la sfârşitul acestui an.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe