Franţa este 'o ţară aproape bolşevică' (Gerard Depardieu)

Actorul Gerard Depardieu
Actorul Gerard Depardieu (ANDREY SMIRNOV / AFP / Getty Images)
Epoch Times România
17.06.2013

Actorul Gerard Depardieu a descris Franţa de azi drept o ţară 'aproape bolşevică' şi a respins criticile occidentale la adresa ţării sale de adopţie, Rusia, informează The Independent.

În primul său interviu amplu după ce a anunţat în urmă cu şase luni că returnează paşaportul francez, Depardieu a declarat că se consideră în prezent un 'cetăţean al lumii' şi că speră să obţină şapte naţionalităţi, inclusiv pe cea din Algeria, unde faimosul actor deţine o podgorie.

În luna decembrie a anului trecut, actorul s-a angajat într-o dispută publică cu guvernul socialist din Franţa, după ce a anunţat că intenţionează să trăiască în Belgia, pentru a evita impozitele mari din ţara sa natală. În interviul publicat duminică de Journal du Dimanche, Depardieu a negat însă că este vorba de 'un exil cauzat de impozite'.

Deşi puternic criticat în Franţa - atât pentru beţiile frecvente cât şi pentru presupusul 'exil' - actorul susţine că se bucură de aprecierea unei mari părţi a publicului francez. 'Am o imagine care place francezilor', a povestit Depardieu.

'Un rebel, care răstoarnă lucrurile, uneori în stare de ebrietate. Această parte a mea de huligan este cea care cred că îl atrage şi pe [preşedintele rus] Vladimir Putin', a explicat el.

'Nu sunt de acord cu ceea ce spun oamenii din Franţa cu privire la Rusia şi Cecenia. Trebuie să te duci şi să vezi tu însuţi şi să trăieşti acolo pentru a cunoaşte adevărul', a adăugat actorul.

Franţa, a explicat Depardieu, este 'o ţară aproape bolşevică', date fiind 'scandalurile ascunse', cum ar fi cel legat de fostul ministru al bugetului, Jerome Cahuzac, care a evitat impozitele deţinând un cont bancar ilegal în străinătate.

Depardieu a fost judecat în lipsă luna trecută pentru că şi-a condus beat scuterul prin Paris, iar verdictul este aşteptat la sfârşitul acestei luni. Actorul joacă în prezent într-un film despre arestarea, în urmă cu doi ani, a fostului şef al FMI, Dominique Strauss-Kahn, şi despre presupusa tentativă de viol a acestuia asupra unei cameriste într-un hotel din New York.

Potrivit The Independent, în pofida problemelor legate de paşaport, Depardieu este cetăţean francez, dar şi rus, şi pare dispus să îşi petreacă în Franţa mai mult timp decât oricând. Actorul deţine o casă în Belgia şi îşi conduce afacerile din această ţară, însă contrar afirmaţiilor sale, nu a depus niciodată cerere pentru obţinerea cetăţeniei belgiene.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor