Francezii ne mai jignesc o dată: au descoperit „dinozaurul ţigan”

Doua fete de etnie rroma.
Doua fete de etnie rroma. (www.paulaflorescu.ro)

O nouă specie de dinozaur descoperită în Franţa a primit numele de "dinozaur ţigan", pentru că seamănă cu "verii români", scrie publicaţia franceză „Le Point”. Denumită "Atsinganosaurus velauciensis" (ţigan dinozaur), “din cauza afinităţii sale cu verii săi din România”, această specie nouă aparţine familiei de titanozaur, iar până acum în Europa au mai fost descoperite doar trei astfel de specii, dintre care una în România.

Paleontologii au descoperit acest nou tip de dinozaur, care a trăit cu 75 milioane de ani în urmă, în timpul săpăturilor începute în anul 2002) de pe dealurile din oraşul Velaux, în apropiere de Aix-en-Provence.

"Am găsit mai mult de 70% din scheletul animalului dar, din păcate, nu craniul. Vom fi în măsură să realizăm o reconstrucţie fidelă", a declarat profesorul Geraldine Garcia de la Universitatea din Poitiers, care a efectuat cercetările în colaborare cu Institutul Regal de Ştiinţe Naturale din Bruxelles. Oasele vor fi analizate la Poitiers şi Bruxelles înainte de a fi încredinţate muzeului oraşului Velaux.

Denumită "Atsinganosaurus velauciensis" (ţigan dinozaur), “din cauza afinităţii sale cu verii săi din România”, această specie nouă aparţine familiei de titanozaur, iar până acum în Europa au mai fost descoperite doar trei astfel de specii, dintre care una în România.

Chiar cu un sprijin aşa zis „ştiinţific", informaţia nu este de natură să relaxeze tensiunile referitoare la romii români din Franţa, expulzaţi la foc automat de guvernul Francois Hollande, exact aşa cum făcea precedentul guvern condus de Nicolas Sarkozy. Pe 9 august, 240 de cetăţeni români de etnie romă au fost expulzaţi din Franţa, cu un avion care a decolat de la aeroportul din Lyon. Jean-Philippe, un activist pentru drepturile romilor, a precizat că 240 de persoane au fost transportate la aeroportul Saint-Exupéry din Lyon, aceasta fiind cea mai importantă expulzare de la începutul anului şi de la începerea mandatului preşedintelui socialist Francois Hollande.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Externe