France Télécom şi TDC îşi unesc diviziile din Elveţia

(PAUL ELLIS / AFP / Getty Images)
Epoch Times România
26.11.2009

Furnizorul danez de telecomunicaţii TDC şi grupul francez France Telecom au anunţat miercuri că au convenit să-şi unească diviziile lor din Elveţia, Sunrise Communications şi respectiv Orange Suisse, în încercarea de a putea concura mai bine cu liderul de pe piaţa de telecomunicaţii din Elveţia, Swisscom AG, informează Dow Jones Newswires.

Conform acestui acord, France Télécom va deţine 75 la sută din noua entitate după ce va vărsa un total de 1,5 miliarde de euro către TDC, care va controla restul de 25 la sută. Integrarea Orange Suisse şi Sunrise Communications, al doilea şi respectiv al treilea operator de telefonie mobilă din Elveţia, va genera sinergii estimate la o valoare netă actualizată de 2,1 miliarde de euro. Noua entitate va avea o cotă de piaţă de 38 de procente pe segmentul de telefonie mobilă şi 13 la sută din piaţa de Internet de mare viteză din Elveţia.

Anunţul intervine la scurt timp după ce în luna septembrie a acestui an France Telecom şi grupul german Deutsche Telekom AG au anunţat fuzionarea diviziilor lor din Marea Britanie.

"Suntem încântaţi de această tranzacţie şi credem că prin această combinare va lua naştere un jucător puternic pe piaţa de telecomunicaţii din Elveţia", a anunţat într-un comunicat directorul financiar de la TDC, Jesper Ovesen.

"După fuziunea anunţată în Marea Britanie, între Orange şi T-Mobile, France Télécom realizează o nouă operaţiune de consolidare coerentă cu politica sa de fuziuni şi a achiziţii", a declarat la rândul său directorul financiar de la France Telecom, Gervais Pellissier.

Tranzacţia este aşteptată să se finalizeze în al doilea trimestru al anului 2010. Noua entitate va fi condusă de Thomas Sieber, actualul director general al Orange Switzerland. Noua companie va avea aproximativ 3,4 milioane utilizatori de servicii de telefonei mobilă.

Orange este lider de piaţă în România cu 10.694.000 de clienţi şi este parte a grupului France Telecom, una dintre cele mai mari companii de comunicaţii din lume, cu peste 190 de milioane de clienţi pe cinci continente. Veniturile Orange România în primele nouă luni ale acestui an au cumulat 800 de milioane de euro, dintre care 269 milioane de euro au fost obţinute în trimestrul al treilea.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor