Fotbal: Următoarele 24 de ore sunt cruciale pentru Muamba, anunţă antrenorul lui Bolton

Epoch Times România
18.03.2012

Antrenorul echipei Bolton Wanderers, Owen Coyle, a precizat că următoarele 24 de ore sunt "cruciale" pentru mijlocaşul Fabrice Muamba, aflat în "stare critică" după ce s-a prăbuşit pe teren sâmbătă seara, în cursul meciului cu Tottenham Hotspur, din cadrul sferturilor de finală ale Cupei Angleii la fotbal.

"Fabrice este grav bolnav, iar următoarele 24 de ore vor fi absolut cruciale", a declarat Coyle, care l-a însoţit pe Muamba la spital, după ce jucătorul a fost scos cu targa de pe teren.

Fotbalistul născut în Zair (actuala RD Congo), a debutat în reprezentativa de tineret a Angliei în 2007, cu ocazia unui meci amical împotriva României. El s-a prăbuşit pe gazon în minutul 41 al partidei de pe White Hart Lane, fără ca vreun alt jucător să se afle în apropierea sa, iar medicii au încercat câteva minute să-l resusciteze, după care Muamba a fost transportat la spital. Arbitrul întâlnirii, Howard Webb, a decis să pună capăt joculu, după ce s-a consultat cu antrenorii celor două formaţii.

Mai mulţi fotbalişti şi-au manifestat sprijinul faţă de jucătorul lui Bolton pe reţeaua de socializare Twitter, iar internaţionalul italian Andrea Pirlo, de la Juventus Torino, i-a dedicat golul marcat sâmbătă seara în partida cu Fiorentina (5-0).

Duminică, presa britanică era la rândul ei în stare de şoc. "Când fotbalul nu mai contează", titrează "Sun on Sunday", în timp ce "Mail on Sunday" lansează un apel către cititorii săi: "Rugaţi-vă pentru el".

Fabrice Muamba a sosit în Anglia la vârsta de 11 ani, împreună cu tatăl său, pentru a scăpa de războiul din ţara sa.

El s-a logodit la jumătatea lunii trecute, de Valentine"s Day, cu prietena sa Shauna, cei doi având împreună un băieţel, Joshua Jeremiah.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor